banner32
banner33
banner31

Zaman bizim dünya ile, dünyanın da bizimle kucaklaşması zamanıdır

09 Nisan 2023 Pazar 15:19
Zaman bizim dünya ile, dünyanın da bizimle kucaklaşması zamanıdır

Başbakan Ünal Üstel'in Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın Türk Dünyası Teşkilatı'nın Türk Ticaret Ve Sanayi Odaları Birliğine gözlemci üye olmasına ilişkin açıklaması;

11 Kasım 2022 tarihinde Özbekistan’ın Semerkant kentinde düzenlenen 9. Türk Devletleri Teşkilatı zirvesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin anayasal adı ile teşkilata gözlemci üye olarak kabul edilmesinin ardından, Kıbrıs Türk Ticaret Odamızın da, İstanbul'da gerçekleştirilen Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Genel Kurulu'nda gözlemci üyeliğe kabul edilmesinden büyük memnuniyet duymaktayız.

 7 Nisan 2023 tarihinde İstanbul'da, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan, Türkmenistan ve KKTC iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurul toplantısında alınan karar son derece önemlidir.

Türk Devletleri Teşkilatı’na tam üye ve gözlemci üye olan 8 ülkenin iş örgütlerinin temsil edildiği Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin Türk Devletleri arasındaki ekonomik ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesine katkılarının geleceği şekillendirmede çok önemli bir rol oynayacağı inancındayız.

Onlarca yıldır, ortaya koyduğu tüm iyi niyetli çabalar ve barışsever tutumları karşılıksız kalan Kıbrıslı Türkler için zaman, hak ettiği şekilde kendi kendini yönetme iradesini ele almış, özgür, eşit, egemen bir halk olarak dünya devletleri arasındaki yerini alması zamanıdır. Zaman bizim dünya ile, dünyanın da bizimle kucaklaşması zamanıdır.

Bu vesile ile Kıbrıs Türk Ticaret Odamızı bir kez daha tebrik ediyor, Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Genel Kurulu'nda yeniden başkanlık görevine seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kutluyor, Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın gözlemci üyeliğinin, tüm odalarımıza, iş dünyamıza ve halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.