banner32
banner33
banner31

MP Sözcüsü İsmail Yıldız, bütünleşme toplantısının ayrıntılarını anlattı

04 Nisan 2024 Perşembe 13:55
MP Sözcüsü İsmail Yıldız, bütünleşme toplantısının ayrıntılarını anlattı

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ile Milletin Partisi (MP) birleşme konusunu yetkili kurullara götürme kararı alırken, dün gerçekleşen görüşmeye ilişkin detayları MP Sözcüsü İsmail Yıldız, MYK Haber Müdürü Ramazan Adnan’a anlattı.
Milletin Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini kaydeden Yıldız, "Bu toplantıda varılan uzlaşıya parti kurulları onay verirse, birleşmenin şartları belirlenecek ve birleşim için bir tarih belirlenecek. Milletin Partisi olur derse, birleşme tek çatı altında olacak." dedi.
Toplantıya YDP Genel Sekreteri ve genel başkan adayı Talip Atalay'ın katılmamasına ilişkin de konuşan Yıldız, kendilerinin isimlerle değil YDP ile bütünleşeceklerini ve bunun da tüzük değişikliğiyle gerçekleşeceğini işaret etti. Atalay'ın toplantıda olmasını tercih edeceklerini de ekledi.
Bu sürecin 14 Nisan'da gerçekleşecek YDP kurultayını etkilemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını altını çizen Yıldız, kendilerine yakın YDP üyesi olan isimleri işaret ederek, “Bu görüşme kurultayda saf belirleyeceğimiz anlamına gelmiyor, dileyen dilediği adaya destek verebilir.” dedi.
Sözcü Yıldız, bütünleşme konusunda Milletin Partisi’nde genel olarak olumlu bir görüşün olduğunu kaydetti.
İsmail Yıldız, varılan uzlaşının detaylarını açıklamak içinse erken olacağını söyledi.
YDP ve MP, dün gerçekleştirdikleri görüşmede iki partinin birleşmesi konusunu yetkili kurullara götürüp, değerlendirme kararı almıştı.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, iki partinin birleşmesi konusunda yetkili kurullarda olumlu bir karar çıkması durumunda bir tüzük kurultayı yapma ihtiyacının doğacağını söylemişti. Söz konusu birleşmenin YDP’nin kurultay süreciyle herhangi bir alakasının olmadığının altını çizen Arıklı, Milletin Partisi ile birleşme durumunda kurultayda herhangi bir şekilde oy kullanmayacaklarını kaydetmişti.
MP Genel Başkanı Bertan Zaroğlu da, YDP'den gelen teklifleri yetkili kurumlara götürerek, olması durumunda tüzük değişikliğiyle beraber bu birleşmenin gerçekleşebileceğini dile getirmişti.
ARIKLI İKİ KEZ REDDEDİLMİŞTİ
YDP Genel Başkan Erhan Arıklı, ocak ayında, eski YDP Milletvekili ve Milletin Partisi kurucusu Bertan Zaroğlu'na "Evine dön" çağrısı yapmış ve eski yol arkadaşını evinde ziyaret etmişti. Zaroğlu ise Arıklı'nın davetini "Kurultay sonrasında, seçilecek genel başkanın ve yönetimin bir teklifi olursa, iki ayrı siyasi parti olarak bir araya gelip işbirliği imkanlarını değerlendirebiliriz." diyerek reddetmişti.
Ardından Arıklı televizyon ekranından bu kez, iki partiyi birleştirme teklifinin olacağını ve Milletin Partisi'ni ziyaret edeceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili Milletin Partisi resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Zaroğlu, YDP kurultayını işaret etmiş ve Milletin Partisi'nin gelecek seçimlerde Meclis'te kilit parti konumunda olacağını belirterek, bu aşamada teklifi kabul etmediklerini bildirmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.