banner32
banner33
banner31

Milli Takım'a şok sözler! "Bir tek para konusunda profesyoneliz"

Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Faroe Adaları ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımımız rakibine 2-1 mağlup olurken, tarihine unutulmayacak bir sonuç ekledi. Rakibine karşı birçok kaliteli ayağa sahip olan Ay-Yıldızlılar'ın bu yenilgisi spor yazarlarının da tepkisine neden oldu. İşte Türkiye-Faroe Adaları maçına dair değerlendirmeler.

26 Eylül 2022 Pazartesi 09:42
Milli Takım'a şok sözler! "Bir tek para konusunda profesyoneliz"

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup altıncı ve son maçında deplasmanda Faroe Adaları' ile karşı karşıya geldi. Rakibine beklenmedik bir şekilde 2-1 mağlup olan Ay-Yıldızlılar'ın aldığı bu sonuç tepkilere neden oldu.

İstanbul'da oynanan Lüksemburg maçında da rakibi ile 3-3 beraber kalan milli takımımızın aldığı bu sonuçlar sonrası, spor yazarları A Milli Takım'ımıza tepki içeren yazılar kaleme aldı.

İŞTE O YAZILAR:

YE BU KİRAZDAN! (Turgay Demir / Fotomaç)

YE BU KİRAZDAN! (Turgay Demir / Fotomaç)

Hasbelkader iki kez gittim Faroe Adaları'na… Birbirine tünellerle bağlı küçük adalar topluluğu. 48 bin insan, 80 bin koyun yaşıyor. Gidip görseniz, her hangi konuda Türkiye ile kıyaslama yapmayı aklınızdan geçirmezsiniz; futbol hariç! Daha önceki maçımız berabere bitmişti, bu kez yenildik, dahası farktan kurtulduk. Rüzgar vardı rüzgar!.. Yüzümüze yüzümüze vuruyordu, ondan oynayamadı bizim çocuklar.

Bahar yorgunluğu da cabası. Bilirsiniz, çok sıcakta ve çok soğukta oynayamaz bizimkiler, alışık değiller! Yağmurlu hava da bozar bizi, bulutlu havalardan da nem kaparız! Sadece iklim değil rakip de önemli. Güçlü rakiplerin adından korkarken zayıf rakiplere karşı da motive olamayız. Büyükten korkar, küçüğü küçümseriz vesselam! Orta şekerli rakiplere karşı bir şeyler yaparız hepsi bu.

Bir tek para konusunda acayip profesyonelizdir! Kulüplerine imza atarken kılı kırk yarar bizim cengaverler, Milli Takım'da da prim kavgaları hiç bitmez! Herkesin bir futbol ekolu var bizim yok diye üzülmeyin, işte size ekol! Teşekkürler Faroe Adaları; futbolun bize göre bir oyun olmadığını bir kez daha hatırlattığınız için.

ARTIK TOP FUTBOL FEDERASYONU'NDA! (Murat Özbostan / Sabah)

ARTIK TOP FUTBOL FEDERASYONU'NDA! (Murat Özbostan / Sabah)

İlk dakikalardan itibaren aslında oyuncularımızın havası şuydu; maç bitse de gitsek… 2-0 olduktan sonra biraz toparlanır gibi olduk çünkü oyuncular rezil olduklarının farkına vardılar ama iş işten geçmişti. Karşımızdaki rakip, oyun disiplininden hiç taviz vermeden maçı kazanmak için her şeyi yaptı ve sonuca da ulaştı.

Bu karşılaşmanın teknik analizini yapmaya gerek yok. Gruptan çıkıp B Ligi'ne yükseldiğimize sevinecek bir halimiz de yoktu. Bu hezimet bizim için daha ağır bir sonuç oldu. Utanç verici… Bu saatten sonra TFF'nin önemli bir karara imza atması gerekiyor. Bu da Kuntz ile devam edip etmeme kararı... Zaten bu maçlar sonrasında yollanacağına dair iddialar gündemdeydi.

Her ne kadar Sayın Başkan Mehmet Büyükekşi bu haberleri yalanlasa da bugün itibari ile artık Alman hoca ile çalışmanın pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Bu sonuç sabrı bitirdi. Hele de maçtan sonraki skandal ifadeleri kabul edilemez. Ne demiş? "Hocayı değiştirelim demek kolay. Gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Türk Milli Takımı'nın gerçek durumu bu.

Hocayı değiştirerek, şu anki realitenin değişmesini beklemek de pek gerçekçi değil." Evet hoca değiştirmek bir çözüm olmuyor fakat bu skandal yenilgiyi de bu sözlerle açıklayamayız. O zaman Şenol Güneş'in gitmemesi lazımdı ama faturayı ödedi... Yineliyorum TFF bir karar vermek zorunda. Ya Kuntz ile devam ettiğini duyurur ya da yeni bir teknik adamı Avrupa Şampiyonası kuraları öncesi açıklar.

UTANÇ VERİCİ! (Serkan Akcan / Fanatik)

UTANÇ VERİCİ! (Serkan Akcan / Fanatik)

Tarihimizde elbette kötü maçlar oynadık, bir çok turnuvada sıfır çektik, yeri geldi en kritik maçları kaybettik, ama hiç biri 3 gol yendiğimiz son Lüksemburg ve dün geceki Faroe Adaları maçı kadar utanç verici değildi. En başta Stefan Kuntz formsuz ve isteksizdi. Sonra sahadaki her bir futbolcumuz. Kuntz’un ayarları belli ki dedikodulardan fena halde bozulmuş, konsantrasyonu dağılmış. Seçtiği aday kadroda aldığı ve almadığı isimlerin çokça tartışılması, sahaya çıkardığı 11’ler, oyuna müdahaleleri ve maç planları… Tam anlamıyla bir faciaydı.

DEĞİŞİM ŞART (Metin Karabaş / Fanatik)

DEĞİŞİM ŞART (Metin Karabaş / Fanatik)

Lüksemburg ile 3-3 beraber kalan Milli Takımımız bu skorla Avrupa Uluslar Ligi B Grubu’na yükselmeyi başardı. Grupta oynadığı maçlarda dört galibiyet ve bir beraberlik alan Ay-Yıldızlılar iyi bir performans sergilese de son mücadelede ortaya koyulan performans tatmin edici değildi.

KALİTE DÜŞÜKTÜ

KALİTE DÜŞÜKTÜ

Düşük tempoda başlayan karşılaşmada Millilerimiz herhangi bir varlık gösteremedi. Kunt’un öğrencileri herhangi bir organizasyon yapamazken rakibine baskı kuramadı. Ev sahibi Faroe Adları ise savunma güvenliğini ön planda tuttu. İlk kırk beş dakika son derece düşük kalitede geçerken Milli Takımımız her hangi bir varlık gösteremedi. Faroe Adaları da oyuna katkı yapamayınca soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

Son Güncelleme: 26.09.2022 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.