banner32
banner33
banner31

"Her türlü önlemimizi aldık"

01 Temmuz 2022 Cuma 15:02
"Her türlü önlemimizi aldık"

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Acil Durum Hastanesi’ni ziyaret etti.

Altuğra’ya ziyareti sırasında, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Deren Oygar, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Cenk Soydan, Acil Durum Hastanesi Başhekimi Erol Uçaner ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Özyılkan da eşlik etti.

Ziyaret öncesinde basına açıklama yapan Altuğra, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 vakalarında artış gözlemlediklerini söyleyerek, hem sağlık bakanlığı hem de devlet hastanelerindeki yönetim kurullarının gereken önlemleri aldığını belirtti.

Altuğra, “Muhtemel bir fazla artışa da gerek personel olarak gerek servisler olarak hazırız. Bizim burada dikkat ettiğimiz covid hastası olarak müracaat eden hastaların sayısının kaç olduğu ve müracaat eden hastaların kaç kişisinin yatılı olarak tedaviye ihtiyaç duyduğudur.. covid-19 hastası olarak müracaat eden hastaların büyük bir çoğunluğunun evinde hastalığı geçirmek durumunda olduğunu gözlemliyoruz Bu sevindirici bir sonuçtur. Hastanede covid-19 hastası olarak yatılı tedavi gören hasta sayısı 8’dir ve genel durumları iyidir. Bir kişi sadece yoğun bakımda yatıyor. Onun da takibi sağlıklı bir şekilde yapılıyor” dedi…

Covid-19 hastalarının 1102 hattını aradığı zaman ilgili kişinin hastayı şikayetine göre doğru bir şekilde yönlendirdiğini ifade eden Bakan Altuğra, “Sonrasında hasta muayene olma ihtiyacı duyuyorsa, iki polikliniğimiz şu an hizmet veriyor ve hasta yönlendiriliyor” dedi.

Altuğra, Covid-19 hastalarının acil serviste diğer hastalarla aynı ortamda tedavi görmediğine de vurgu yaptı.

Acil Durum Hastanesi’nin kapatılmadığını ifade eden Bakan Altuğra, göz ve üroloji servisinin hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Altuğra, “Mayıs ve Haziran ayındaki müracaatları dikkate aldığımız zaman 100 yataklı acil durum hastanesine covid-19 hastası olarak müracaat eden kişi sayısı oldukça az olduğunu gördük” dedi.

Altuğra, “Ana binadan göz ve üroloji servisinin acil durum hastanesine taşınması ise ana binanın özellikle ameliyathanenin yükünü ciddi şekilde hafiflediğini de gördük. Hastaların en fazla şikayet ettiği konu ameliyat tarihinin çok ileri bir zamana verilmiş olmasıydı. Halbuki göz ve üroloji servisinin acil durum hastanesine taşınmasıyla ana binada boşalan ameliyathanedeki yatakların diğer hastalarımızın alacağı randevularının daha erkene çekilmesine de ciddi kattkı sağlamıştır” dedi

Bakan Altuğra, Covid-19 hastalarının sayısında beklenmedik bir artış olması durumunda hastaların mağdur edilmemesi yönünde gerek servis gerekse personel olarak alt yapı hazırlıklarını tamamladıklarını , paniğe gerek olmadığını vurguladı.

Sağlık Bakanı Altuğra, Acil Durum Hastanesi’nde üst düzey özelliklere sahip MR cihazının da iki aydan beri halkın hizmetine sunulduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.