banner32
banner33
banner31

Zaroğlu görüşme sonrasını değerlendirdi

04 Nisan 2024 Perşembe 09:00
Zaroğlu görüşme sonrasını değerlendirdi

Milletin Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı yapılan görüşmenin detaylarını Kanal T’de Mahmut Doğan’a anlattı. 

Zaroğlu, “Erhan Bey’in ısrarcı tavrı bu işin biraz olumlu yönde dönmesinde önemli bir adım oldu. Gerçekten iyi niyetli bir tavır ortaya koydu. Kendisi partililerimizle de görüştü. İki heyet oturduk, konu üzerine değerlendirme yaptık” ifadelerini kulandı.

Zaroğlu açıklamalarına şöyle devam etti;
Görüşmede  Siyasi istikrar konuları gündeme geldi. Yapılması istenilen tekliflerin değerlendirilmesi yapıldı. İki tarafın da olumlu olduğunu gözlemledim ve parti yetkili kurullarına detaylar gidecek ve artık parti yetkili kurulları iki siyasi partinin kurumsal birleşmesi noktasında kararı değerlendirecekler. Ama burada önemli bir detay vermek isterim. YDP şu anda bir kurultay aşamasında dolayısıyla biz YDP ile iki kurumsal siyasi parti olarak birleşmesi haricinde hiçbir şey içinde değiliz. Yani kurultaydan yana bir taraf değiliz. Erhan Bey’in de bizden böyle bir teklifi, talebi kesinlikle olmamıştır.


TALİP ATALAY İLE GÖRÜŞME YAPTIM
Mahmut Doğan’ın YDP’nin kurultayda diğer aday olan Talip Atalay ile bir görüşme gerçekleşti mi sorusuna da Zaroğlu şunları kaydetti:

Sayın Atalay ile 6 ya da 7 kere görüştük. O konuda Sayın Talip Atalay da TV ekranlarından görüşmelerin olumlu geçtiğini beyan etti sağ olsun. Ancak dediğim gibi bu süre içerisinde gönül isterdi ki kendisi de görüşmelere katılmış olsaydı. Belki onun da aktaracağı fikirler olurdu. Nitekim masada arkadaşlar kendisinin neden gelmediğini sordu.

SEÇİM BARAJI YÜKSELTİLSİN
Milletin Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu, ülkede siyasi iradenin sağlanması açısından karma oyun kaldırılması ve seçim barajının da %7’ye yükseltilerek ittifaklarının önünün açılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.