banner32
banner33
banner31

UBP İlçe Başkanları Toplantısı Yapıldı!

25 Şubat 2024 Pazar 15:16
UBP İlçe Başkanları Toplantısı Yapıldı!

Ulusal Birlik Partisi İlçe Başkanları Lefkoşa İlçe Başkanlığı’nda Siyaset Akademisi ve son siyasi gelişmeler gündemiyle toplandı. Lefkoşa İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve Mart ayında başlaması planlanan Siyaset Akademisi programı başta olmak üzere, örgütlerin güçlendirilmesi için atılacak adımlar ile son siyasi gelişmelerin ele alındığı toplantı, Lefkoşa İlçe Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, Gazimağusa İlçe Başkanı Nahit Öncü, Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay, İskele İlçe Başkanı Metin Güllü, Güzelyurt İlçe Başkanı Mutlu Atasayan, Lefke İlçe Başkanı Adil Özgey’in katılımıyla yapıldı.

Akademiye “Mavi Vatan” kavramının yaratıcısı Yaycı yanı sıra pek çok uzman katılacak…

UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, uzman öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve UBP Onursal Başkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun “Dünden Bu Güne UBP” konulu açılış dersi ile başlaması planlanan Siyaset Okulunda, “Mavi Vatan” kavramını literatüre kazandıran Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Türklerin Pisikolojisi, Tarihin Ruhumuzda Bıraktığı İzler” kitabının yazarı Prof. Dr. Erol Göka, “Yapay Zeka ve Politika İlişkisi” konusunda Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan yanı sıra UBP kurucuları, diplomatlar, KKTC üniversitelerinden alanında uzman öğretim üyeleri ve uzman konuşmacıların yer alacağı duyuruldu.

Kıbrıs’ın AB üyelik Süreci ve İki Devletli Çözüm Modelinin Temelleri anlatılacak…

Aynı açıklamada akademi kapsamında ayrıca UBP’nin Kuruluş Süreci ve Kıbrıs Türk Siyasi Tarihi’ndeki Önemi, Kıbrıs Sorunu Tarihçesi, Müzakere Süreci, Annan Planı Süreci ve Referandum, Kıbrıs’ın AB üyelik Süreci, İki Devletli Çözüm Modelinin Temelleri, Uluslararası Hukuk Bağlamında Kıbrıs Meselesi, Medya Okuryazarlığı, Ekonomide Temel Kavramlar ve Modeller, UBP İktidarlarında Gerçekleştirilen KKTC’deki Büyük Projeler ve Ekonomiye Katkısı, Siyasette Stratejik İletişim ve Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler Perspektifinden UBP Belediyeciliği ve KKTC’ye Kazandırılan Projeler, Toplumsal Yapı ve Aile Kurumu, Kıbrıs, Türkiye ve Dünyadaki Su Sorunu ve Çözüm Önerileri, Sürdürülebilir Turizm Çeşitleri ve KKTC’deki İstihdam fırsatları gibi konuşlarında derslerin verileceğine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.