banner32
banner33
banner31

Türkiye ile birlikte umutlarımız yeşerecek, enflasyon dizginlenecek

24 Mayıs 2023 Çarşamba 08:12
Türkiye ile birlikte umutlarımız yeşerecek, enflasyon dizginlenecek

Ülkemizin tanınmış ekonomistlerinden GAÜ CEO’su Doç.Dr. Hüda Hüdaverdi, “Türkiye Cumhuriyetinde karada yapılan sondaj çalışmaları neticesinde açıklanan oranlar ekonomik açıdan değerlendirildiğine Türkiye ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacağına olan inancım tamdır”
Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmede bulunan Doç.Dr. Hüdaverdi, şunları kaydetti
Özellikle son yıllarda Türkiye ekonomisi olağan üstü yaralar almıştır.
Covid 19 öncesine dayanan ekonomik kriz Covid 19 sürecinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki ekonomik krizi ve üretemeden harcamayı zirveye taşımıştır.
Alınabilecek tedbirler tartışılırken, Tarihin en büyük depremi Türkiye’nin on ilinde ayni anda yaşanması artık ekonomik acılarımızın çok ötesinde acılar ve kayıplar ve kontrolümüz dışında tl nin değer kaybetmesine yol açmış ve son durağın da belirsizliği ile yaşanan döviz krizleri Türkiye ekonomisini ve tabii ki Türk lirası kullanan KKTC ekonomisini daha uzun bir süre yoracaktır.
Tüm bu olumsuzluklar yabancı yatırımcıyı da yerli yatırımcıyı da yatırımlarını yavaşlatmak hatta durdurmak noktasına getirmiştir.
İşte tam da bu safhada petrol bulunması ,ve bu petrolün Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu petrolün yüzde onu kadar bir üretime ulaşacağı bilgileri Türkiye ekonomisini içinde bulunduğu bu kısır döngüden kurtarabilecek çok önemli bir kaynak oluşturacaktır.
Döviz giderlerimizin  yüzde on azalması ,mevcut döviz kurlarının kontrol altına alınması açısından önemli bir rol oynayacağı ve buna bağlı enflasyonun dizginleyebileceği umutlarımızı canlandırırken ,yabancı ve yerli yatırımcıların da yatırımlarını artırabileceği daha istikrarlı bir yapının oluşabileceği ve Umutların yeniden yeşertebileceği bir ekonomik yapının seçim kaygılarının da bitmesi neticesinde tırmanışın başlangıcı olmasını dilerim .

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.