banner32
banner33
banner31

Sancar: Çanakkale Destanı Gönül Coğrafyamızın Garantisidir

17 Mart 2024 Pazar 09:55
Sancar: Çanakkale Destanı Gönül Coğrafyamızın Garantisidir

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı KKTC Fahri Başkanı Talip Sancar 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sancar, “Çanakkale destanı gönül coğrafyamızın garantisidir” dedi.
Sancar mesajında şu ifadelere yer verdi;
Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz.
Türk tarihinin yeniden yazıldığı mihenk taşlarından birisi olan Çanakkale; tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, sarsılmaz bir imanla, vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren dili, rengi, etnik kökeni farklı, ancak kader birliği yapmış vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir. Bugün TSK yerli ve milli savunma sanayisi ile dosta güven düşmana korku vermektedir. Mavi Vatan, Gök Vatan ve Misak-ı Milli sınırlarımız değil gönül coğrafyamızın uzandığı her yerde bayrağımız dalgalanmaktadır. Ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla Türkiye Cumhuriyeti'ni, Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ilerisine taşıyarak daha güçlü, daha müreffeh bir ülke haline getirmek için mücadele etmektir.
Bu düşüncelerle; Çanakkale Deniz Savaşının kazanılmasında emeği geçen aziz şehitlerimiz başta olmak üzere, bugüne kadar vatan müdafaasında can veren tüm  şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Son Güncelleme: 17.03.2024 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.