banner32
banner33
banner31

Rauf Denktaş, Dünya Türk İş Konseyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilcisi seçildi

18 Eylül 2023 Pazartesi 14:30
Rauf Denktaş, Dünya Türk İş Konseyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilcisi seçildi

Dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk diasporasının önde gelen iş insanlarının temsil edildiği Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) 15 – 16 Eylül 2923 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen kurultayla yeni ülke başkanlarını belirledi. Yapılan seçimde genç iş insanı Rauf Denktaş, DTİK Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilcisi olarak seçildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı’nda tüm dünyadan Türk iş insanları hazır bulundu.

Kurultay’ın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara şöyle seslendi: "Diasporadaki her kardeşimiz, gerektiğinde dönüp sığınabileceği bir vatanı olduğunun güveniyle, yaşadığı yerde kendine bir gelecek inşa etmenin, bireysel olarak başarılı olmanın mücadelesini veriyor. Şayet bu güven yoksa rüzgârda savrulan yaprak misali her an kendinizi savrulurken bulabilirsiniz. Bizim yaptığımız birlik çağrılarını sadece siyasi retorik şeklinde görenler, nasıl bir yanılgı içine düştüklerini anladıklarında her şey için unutmayın, çok geç olacaktır.”

Dünyanın her yanındaki Türk iş insanları arasında ekonomi eksenli lobi ve işbirliği faaliyeti yürütme amacıyla kurulan DTİK, Türk dünyası için önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Türk lobiciliğinin yurt dışında etkin olması için çaba gösteren

Türk girişimcilerin ve uluslararası büyük güce sahip şirketlerde karar mekanizmalarının başındaki Türk profesyonelleri tek bir platform altında toplayan konseyde, altı kıtadan temsilciler bulunuyor.

Kurultay’a Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam katıldı. KKTC’yi ise Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ve iş insanlarından oluşan bir heyet temsil etti.

"Türk Devletleri Teşkilatı: 5 Devlet Tek Diaspora" mottosuyla toplanan kurultayda ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı ve DTİK arasında bir işbirliği protokolü de imzalandı. Protokolü, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve DTİK Başkanı Nail Olpak ile TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev imzaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.