banner32
banner33
banner31

Prof. Dr. İbrahim Benter Filistin’deki katliamdan dolayı mesaj yayımladı.

13 Kasım 2023 Pazartesi 09:11
Prof. Dr. İbrahim Benter Filistin’deki katliamdan dolayı mesaj yayımladı.

Evkaf Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, Güzelyurt’ta gerçekleşen destek kermesi sonrasında organizasyona, gösterilen hassasiyete ve tarihsel sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamalarda, insanlığımızı kaybetmek istemiyorsak, yanlış gördüğümüzde elimizden geleni yapmalıyız diyen Benter hiçbir şey yapmadan durursak insanlığımız kaybedeceğimizi vurguladı.

Prof. Dr. İbrahim Benter’in yaptığı açıklama şu şekilde:

“İnsanlığımızı kaybetmek istemiyorsak, yanlış gördüğünüzde elimizden geleni yapmaya çalışalım. Nasıl bugün 5-10 yaşındaki çocuklar yaptıkları sabunları satarak o parayı Filistin'e yollamak için uğraştılarsa, herkes elinden geleni yapmaya çalışmalıdır.

Filistin’e yardım gönderen bir sürü dernek var, internetten para gönderebilir, evlerimizde dua edebiliriz ve sosyal medyada zulüm görenlere destek verebiliriz. Yeter ki hiçbir şey yapmadan durmayalım çünkü eğer durursak insanlığımızı kaybedeceğiz.

Bizim tarihimize baktığımızda biz hiçbir zaman bizden farklı olanları ezmedik. Müslüman veya Türk değildir diye ezmedik. Bunları zaten Avrupalıların ve Yahudilerin kendi yazdıkları tarih kitaplarında görebilirsiniz.

Turgut Özal döneminde 1992’de Türkiye’deki Yahudiler İspanya’daki Katoliklerden kurtuluşlarının 500’uncu yılını kutladılar. Yüzyıllarca Arapların idaresinde de Yahudiler huzur içinde yaşadı. Dolayısıyla bugün yapılan bu zulümleri anlamak mümkün değil.

Yahudilere her türlü hoşgörüyü gösteren, merhametli davranan, her türlü yardımı ve desteği veren toplumlara böyle zulüm etmek hangi insani değerlere hangi medeniyet anlayışına uyar.

Vakıf düşüncesi nedir? Bencil olmamaktır, etrafına bir ihtiyaç varsa onu fark edebilmek ve elinden gelen iyisi neyse o ihtiyaca bir karşılık vermektir. Tüm problemleri çözemeyebilirsin ama eğer orda bir problem varsa, bir ihtiyaç varsa ve sen hiçbir şey yapmıyorsan ve hiçbir şey yapmamaktan rahatsız olmuyorsan sende vakıf düşüncesi yoktur demektir.

Bizim vakıflar olarak yapmaya çalıştığımız atadan gelen iyilik medeniyetini yaşatmaktır. Bunları yaparken de çocuklarımıza örnek olmak en iyi eğitimdir. Eğer bugün yüzlerce binlerce insan katlediliyorsa ve biz hiçbir şey yapmazsak yarın çocuklarımızı tutup da iyilikten bahsedemeyiz, insanlıktan bahsedemeyiz, medeniyetten bahsedemeyiz çünkü o çocuk size deycek ki yüzlerce insan katledilirken hiçbir şey yapmadın sen nasıl insansın diye soracak.

O yüzden biz vakıflar idaresi olarak hem Kıbrıs’ta hem Dünya’nın her yerinde bir ihtiyaç varsa elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.