banner32
banner33
banner31

Piyasayı Ucuzlatmak İçin Komite Kuruldu

18 Eylül 2023 Pazartesi 08:47
Piyasayı Ucuzlatmak İçin Komite Kuruldu

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Başman, “Türk parasının stabil olmayışından dolayı skıntı var, bu da işimizi zorlaştırıyor. İnsanlar kredili sattıkları için ürün üzerinde bir de köpük fiyat oluşuyor.” dedi.
Kanal T ekranlarına çıkan ve Mahmut Doğan’ın sorularını yanıtlayan iş insanı Ali Başman ekonomi ve siyasete dair önemli açıklamalarda bulundu.
Piyasayı ucuzlatmak ve temel gıda ürünleri üzerindeki baskıyı azaltmak için hükümet tarafından bir komite kurulduğunu belirten Başman, bu oluşumun başkanlığına da kendisinin getirildiğini söyledi.
"Olmaz olmaz ürünlerin ucuzlatılması" için çalışmaların başladığını kaydeden Başman, "Maliye'nin ana tüketim guruplarında yapacağı indirimden dolayı belli bir kayba uğrayacağını ancak gelirlerin de lüks tüketim ürünlerinden alınacak ek vergilerle dengelenebileceğini” ifade etti.
"PARTİ İÇERİSİNDE BİRÇOK ETKİN ARKADAŞIMIZ ÇALIŞMADI"
Siyasete yönelik de mesajlar veren Ali Başman, “Kırgınlıktan öte hayal kırıklığım oldu. Parti içerisinde birçok etkin arkadaşımız çalışmadı. Daha doğru çalışılsaydı elimizi kolumuzu sallayarak çok rahat seçimi kazanabilirdik.” dedi.
Bundan sonra için de siyasete açık kapı bırakan Ali Başman, "Konjonktür ne getirir ne getirmez bilinmez. Bana sorarsanız kendi işinde uzman isimlerin orada olması gerekir. Kopmadım, üzgün de değilim, bekleyip göreceğiz.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.09.2023 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.