banner32
banner33
banner31

Öztürkler, “Siyaset Meslek Değildir, Topluma Hizmettir”

27 Eylül 2023 Çarşamba 21:47
Öztürkler, “Siyaset Meslek Değildir, Topluma Hizmettir”

UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, Kanal T’de yayınlanan “Gazete” programına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, siyasetin bir meslek olarak görülmemesi gerektiğini, siyasete girmeden önce herkesin mesleği olduğunu ve kendisine de eğitim camiası içerisinden gelmesi nedeni ile halk tarafından verilen mesleki ünvandan da her zaman gurur duyduğunu ifade etti. 
Halka hizmet her şeyin üzerinde olmalıdır diyen Öztürkler, Siyaset meslek değildir, topluma hizmettir. Bu anlayışın yerleşmesi çok önemlidir. KKTC’de kurumsal anlamda yaşanan en önemli sorunların başında dijitalleşme ve kurumsal yapıların tamamlanamaması gelmektedir. Her zaman aldığım görevlerde dijitalleşmeye ve kayıt altına almaya önem vermişimdir. Şöyle ki, siz sistemleri kurmazsanız denetim ve kayıtlılık gibi konularda bir takım sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu sıkıntıların önüne geçmek için önce sistemleri kuracaksınız ki denetim mekanizmalarını çalıştırabilesiniz. Ülkenin en büyük sorunlarından biri budur.” Dedi.   

“DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR VE KISA SÜRE SONRA GÖÇ MERKEZİ’NİN KURULMUŞ OLDUĞUNA TANIKLIK EDECEĞİZ”
Öztürkler, “İçişleri Bakanlığı görev süreci içerisinde ülke güvenliği ve kamu huzurunun korunması başta olmak üzere, T.C. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile imzalanan KKTC Düzensiz Göçle Mücadele Merkezi tesisinin sağlanması ve ülkeye girişlere sıkı denetim getirilmesi amacıyla imzalanan anlaşma hakkında da bilgi verdi. 
KKTC’nin en önemli açıklarından birinin düzensiz göçle mücadele ve ülkeye girişler konusu olduğunu ifade eden Öztürkler, “İçişleri Bakanlığı görevinin ilk aylarından itibaren sıfır toleransla ülkede düzensiz olarak kayıt dışı kalan yabancılara yönelik ciddi adımlar atıldığını, bu bağlamda ülkeden ciddi bir sayıda yabancının gönderildiğini hatırlattı. 
O gün görülen en büyük eksiklik bir Göç Merkezinin olmaması olduğunu tespit ettiklerini, mevcut durumda Eğitim Bakanlığı’nın tek başına bir hareket tarzı belirlediğini, İçişleri Bakanlığı’nın ayrı sistemlerle çalıştığını, Polis Genel Müdürlüğü’nün kendi ayrı sistemleri olduğunu ve Güvenlik Kuvvetlerinin de kendi yapısına göre bir hareket tarzı olduğunu söyleyen Öztürkler, tüm bu kurumsal yapıların tek çatı altında organize, sistemlerin entegre çalışacağı bir şekle gelmesi ve bu sayede düzensiz durumdaki yabancıların ya yasal bir duruma gelmesi veya ülkeden çıkışlarının sağlanması amacı ile bir merkez kurulması üzerinde yapılan toplantılar sonucunda mutabakata varıldığını açıkladı. 
Öztürkler, Uzun süren toplantılar nihayetinde, KKTC’de Düzensiz Göçle Mücadele Merkezi’nin kurulması adına T.C. Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan ile birlikte T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın huzurlarında 20 Temmuz 2023 tarihinde bu önemli hususta bir protokole imza attık. Devlette devamlılık esası vardır. Bu önemli konuda kısa süre sonra Göç Merkezi’nin kurulmuş olduğuna tanıklık edeceğiz. Aslında burada en önemli konu yabancı bir kişi geliyor. Kriminal olaylara karışıyorlar ve biz bunları yollamak için enerji harcıyoruz. Bu devlete de büyük yük ve ülke güvenliğini de tehdit eden bir durumdur. O nedenle e-vize otomasyon sistemini tamamlayarak sonuçlandırdık. Devlette devamlılık esası çerçevesinde İçişleri Bakanlığımız bunu yakın zamanda devreye koyacaktır ” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.