banner32
banner33
banner31

Öztürk'ten KKTC'deki Yahudi örgütü Chabat'ın kapatılması çağrısı: Kıbrıs'taki yapı hakkında neler biliniyor?

UBP'li Yasemi Öztürk, 2008 yılından bu yana “Kuzey Kıbrıs Yahudi Merkezi" adı altında ülkede açık olan Yahudi örgütü Chabat'ın kapatılmasını, temsilcisinin ise vatandaşsa, vatandaşlığının alınarak, deport edilmesini talep etti.

19 Ekim 2023 Perşembe 18:58
Öztürk'ten KKTC'deki Yahudi örgütü Chabat'ın kapatılması çağrısı: Kıbrıs'taki yapı hakkında neler biliniyor?

Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Yasemi Öztürk, Girne’de “Kuzey Kıbrıs Yahudi Merkezi” adıyla faaliyet gösteren Yahudi örgütü Chabat'ın faaliyetlerine son verilmesini istedi.

Yasemi Öztürk, bu amaçla Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı, Dışişleri ve İçişler Bakanı'yla görüşerek bu talebini dile getireceğini belirtti.

Öztürk, kişisel sosyal medya hesabından "CHABAD'ı ülkemde istemiyorum" başlığıyla yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bugün Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı, Dışişleri ve İçişler Bakanını görüşerek, telefonla arayarak, 2008 yılından itibaren ülkemizde yasalarımızda yeri olmayan CHABAD’ın faaliyetlerine son verilmesine, Girne’deki örgüt evine ve örgüt evinin balkonunda asılı bulunan, 'Kuzey Kıbrıs Yahudi Merkezi' yazılı tabelanın indirilmesine ve gizli örgüt mensubu temsilcisinin de vatandaş ise vatandaşlıktan atılmasına ve deport edilmesini isteyeceğim.

Çünkü biliyoruz ki 14 gündür tüm dünya insanlarını derinden yaralayan Filistin halkını ve Yahudileri derin üzüntüye boğan menfur saldırılarının arkasında, ülkemizde de faaliyet gösteren, 'örgütlü taşınmaz' alan CHABAD ve bu örgütün mensubu olan başbakan Binyamin Netanyahu vardır. Yine yakından takip ettiğim üzere, İsrail’de 39 hafta her cumartesi günü protesto edilen bu zihniyet, dün de ABD Senatosunda bir kez daha soykırıma karşı olduklarını belirterek, 'Yahudiler, Filistin halkının yanındadır.' diyerek tepkilerini koymuşlardır.

Şimdi tepki koymak sırası, KIBRIS TÜRK HALKINA ve devletimize gelmiştir. CHABAD’ı KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’nde istemiyoruz. Ve biliyoruz ki yarın Filistin halkının yaşadıklarının aynısını KIBRIS TÜRK HALKI da yaşayacaktır."

CHABAD NEDİR?
Lubavitch, Habad ve Chabad-Lubavitch olarak da bilinen Chabad, Ortodoks bir Yahudi Hasidik (18'inci yüzyılda Doğu Avrupa’da  kurulan, dindarlık yönü ağır basan hareket) hanedanıdır. Chabad, özellikle sosyal yardım faaliyetleri nedeniyle dünyanın en tanınmış Hasidik hareketlerinden biridir. Dünyadaki en büyük Hasidik gruplardan ve Yahudi dini kuruluşlarından biridir. Günümüzde merkez olarak ABD ve İsrail’i kullanıyor.

KUZEY KIBRIS YAHUDİ MERKEZİ HAKKINDA
Chabad KKTC ya da bilinen adıyla “Kuzey Kıbrıs Yahudi Merkezi” 2008 yılında faaliyete geçti.

Sinagog ve dil okulu olarak da bilinen merkezin, hahambaşı ise (Almanya) Berlin'deki Chabad Lubavitsh Yahudi Merkezi'nden çıkma Chaim Hillel Azimov.

Kaynak: MYKıbrıs

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çekovara 2023-11-08 22:17:32

Çok net söylemiş helal burdan adol hitleri rahmetle anıyorum