banner32
banner33
banner31

Müzik Sever Misiniz?

24 Mayıs 2023 Çarşamba 08:36
Müzik Sever Misiniz?

 IW Bellapais Kulübü olarak, IW 244. BölgeKardeş Kulübümüz IW Ege Kulübü ile ortak bir proje gerçekleştirmek istedik.TürkiyeIW 244. Bölge Ege IW Kulübü Kurucu Üyesi ve Geçmiş Dönem Başkanı, IW 244. Bölge, Geçmiş Dönem Bölge Başkanı,Uluslarası IW 242 ve 244. Bölgeler Türkiye Ulusal Temsilcisi (2019-21),Uluslararası IW Seçilmiş Yönetim Kurulu Üyesi (Board Director) 2023-2024görevlerinde bulunmuş olan; Akademisyen, Eğitim Yöneticisi, Müzisyen, Konferans Çevirmeni; Sayın İclal Kardıçalı’nın projesini KKTC’de uygulamak için çalışma yaptık.

İclal Kardıçalı’nın “Çocuklar İçin Müzik” Projesi; Rotary ve Inner Wheel gibi Birleşmiş Milletlerde raportör olarak temsil edilen uluslararası STK’ların ön plana çıkarıp vurguladığı Çeşitlilik, Eşitçilik ve Kapsayıcılık konularındaUluslararası Rotary’nin “Rotary Aksiyon İnsanları: Projelerde Kapsayıcılık Şampiyonları” programı çerçevesinde,daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir dünya yaratmaya yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık görülmüş ve tüm dünyada seçilen 6 kişi ve projeden biri olmuştur.Bu özel, güzel ve ödüllü projeyi Türkiye’deki okullardan sonra KKTC İlkokullarında uygulanması için 4 pilot okul seçilerek hayata geçirilmesini sağladık.

 “Müzik Sever misiniz?” başlığını taşıyan bu proje temel müzik eğitimi dışında çocuklara terapi niteliğini taşımakta; uyumlarına ve kendilerini ifade etmelerine, birbirlerini dinlemelerine yardımcı olmaktadır. Proje, çocuklara birlikte müzik yapmanın demokratik ilkelerini ve çok sesliliğin, armoninin, uyumun kıymetini öğretirken bir taraftan da eğlenmelerini sağlamaktadır.

Arabahmet İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Gelibolu İlkokulu ve Girne Suat Günsel İlkokulu olmak üzere 3-4 ve 5. sınıflarındantoplam 200 öğrenci, sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenlerinin de katılımı ile yaklaşık 2 saat boyunca Sayın İclal Kardıçalı ilebirlikte interaktif bir çalışma yaptılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.