banner32
banner33
banner31

Meclis Komite Heyeti Adıyaman’da Temaslarda Bulundu

05 Nisan 2023 Çarşamba 13:40
Meclis Komite Heyeti Adıyaman’da Temaslarda Bulundu

Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki Ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici Ve Özel Komite Heyeti Adıyaman’da temaslar yaptı.
UBP Gazimağusa Başkanlığındaki heyet bu kapsamda ilk görüşmesini Adıyaman'a AFAD Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Bitlis Valisi Oktay Çağatay ile yaptı.
Heyet ardından Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Süren ve Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile bir araya gelirken görüşmelerde KKTC’nin Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel de heyete eşlik etti.
İsias Otel’de yaşanan can kayıpları ile ilgili hukuki süreç hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmelerde, KKTC heyeti Ankara’da yaptığı temaslar hakkında bilgiler verdi.
Görüşmelerde ayrıca davalarla ilgili hayatını kaybeden vatandaşların aileleri başta olmak üzere Kıbrıs Türk halkının hassasiyeti ve beklentileri anlatıldı.
Görüşmelerde Komite heyetinde bulunan Meclis Başkan Yardımcısı ve Komite Üyesi CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, Komite Başkan Yardımcısı CTP Girne Milletvekili Ongun Talat, Komite Üyeleri UBP İskele Milletvekili Yasemi Öztürk,  UBP Lefkoşa Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, DP Girne Milletvekili Serhat Akpınar, YDP Lefkoşa Milletvekili Talip Atalay ve Bağımsız Gazimağusa Milletvekili Ayşegül Baybars da yer aldı.
Ankara ve Adıyaman temaslarını tamamlayan KKTC Meclis heyetinin bu akşam karayolu ile Adana’ya geçmesi ve Adana üzerinden KKTC’ye dönmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.