banner32
banner33
banner31

Kurtuluş köyünde sulu tarım meyvelerini verdi

25 Mart 2023 Cumartesi 12:11
Kurtuluş köyünde sulu tarım meyvelerini verdi

İskele’ye bağlı Kurtuluş köyünde kurulan ekolojik tarım çiftliğinde ilk hasat yapıldı. Sık dikim tekniğiyle zeytin plantasyonunda ara tarım uygulaması olarak Sarma yetiştirildi. 
Çiftlik yetkilisi Dürdane Ekren;
“Organik solucan gübresi ile beslediğimiz Zeytinlerimizin arasında bu geçen yaz salçalık 3 çeşit domates ile 4 çeşit biber yetiştirdik ve toprağımızla uyumlu doğru çeşitleri tespit ettik. Bu Kış mevsiminde sarma denedik ve çok güzel sonuçlar aldık. %100 sürdürülebilir temelde inşa ettiğimizi çiftliğimizde hassas cihazlarla toprak ve hava ölçümü yaparak kısıtlı suyumuzu çok idareli kullanıyoruz. Kurtuluş Kredi Tarım Kooperatifimizin de su konusunda desteği ile ovada ekolojik tarım yapabileceğini örneklediğimizi düşünüyorum. Anamur suyunun bölgemizde tarımsal kullanıma açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Kurtuluş Kredi Tarım Kooperatif Genel Sekreteri Meryem Aksüt;
Küresel ısınmanın da etkisiyle kuraklık yaşadığımız bu dönemde, özellikle Akdeniz çanağındaki yağış miktarının yetersiz olduğunu vurgulayarak;
“Su, her gün önemi artarak devam eden bir değerimiz, bugün tüm dünyada tarımsal sulama  teknolojileri ileri düzeyde kullanılmaktadır. Bölgemizde de sürdürülebilir ekolojik tarım uygulamaları olması olumlu bir gelişme. Çiftçimiz emek verdikçe bizi yanında görecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.