banner32
banner33
banner31

Küçük: Hedefimiz Ortak Akıl Kesintisiz Ve Daha Ucuz Elektrik

19 Nisan 2023 Çarşamba 14:52
Küçük: Hedefimiz Ortak Akıl Kesintisiz Ve Daha Ucuz Elektrik

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, Türkiye ile kablo ile elektrik bağlantısına “Havuz Sisteminde değiliz Avrupa Birliği buna izin vermez” diye karşı çıkanlara, “peki biz yıllardır Güney Kıbrıslı ile bağlantı yapıyoruz, elektrik alıp veriyoruz? “ diye sordu.
Ada TV’de katıldığı bir programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Küçük, geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçen Kamu İhale  (Değişiklik)  Yasa  Tasarısı ve El-Sen’in eylemleri ile ilgili konuştu.
 “1975'ten bugüne kadar biz Güney Rum Kesimi’nden elektrik alıp veriyoruz geçen süre zarfında mahsuplaşma yaptık mı yaptık, onlar Avrupa Birliği’nde biz değiliz ama bu dediklerimiz gerçekleşti mi, diye soran Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, “Güney ile bağlantımız iki devlet şeklinde var. Türkiye ile de bu yapılabilir, onun için çok uzağa gitmeye gerek yok. Bir de bu pencereden bakarak konuşmak gerekir” dedi.
“BAŞBAKANIMIZIN İRADESİ UCUZ VE KESİNTİSİZ ELEKTRİK YÖNÜNDE”
Kıb-Tek’e yatırım yapmanın sadece jeneratör almaktan ibaret olmadığını belirten Küçük, “benim babam Kıb-Tek emeklisiydi. O zamandan beridir Kıb-Tek ile ilgili her şeyi biliyorum. Dünyada artık yeri olmayan elektrik kesintilerini biz halen konuşuyoruz. Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu irade net şudur; Halkın arz güvenliği anlamında kesintisiz enerjiye ulaşması ve düşük maliyet ile bu sorunu olduğu gibi ortadan kaldırmaktır, bu nettir. Bizler bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
“SU GİBİ ELEKTRİK KONUSU DA ÇÖZÜLECEK”
Halka rağmen yapılacak her mücadelenin başarısızlıkla sonuçlanacağının altını çizen Küçük, “sendikaya ve Kıb-Tek’e ihtiyaç vardır. Ancak elektrik konusu da su gibi elzemdir. Daha önce nasıl su sorunu iktidarımız döneminde kökten çözüldüyse elektrik konusunda da halkın mağduriyetleri giderilecektir” ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.