banner32
banner33
banner31

KKTC Doğu Akdeniz’in Serhat Bekçisidir

20 Mart 2023 Pazartesi 09:42
KKTC Doğu Akdeniz’in Serhat Bekçisidir

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı ve milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, “Cumhurbaşkanı ErsinTatar’ın Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nde söylediği “KKTC büyük Türk ulusunun bir parçası ve Doğu Akdeniz’in serhat bekçisidir” sözlerinden ben bir Kıbrıs Türkü olarak gurur duydum” dedi.
Kanal T’de katıldığı Gazete programında Mahmut Doğan’ın sorularını yanıtlayan Gardiyanoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’da katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’ni değerlendirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci olduğunu ancak duruşunun kalıcı üye gibi olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın diğer Türki Devletlerin liderleri ile aynı karede olmasının önemini anlatan Gardiyanoğlu, açıklamasına şöyle devam etti;
Yuvarlak masada herkes eşit statüde oturmaktadır. Anlamı budur. Orada Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar dünyanın tanıdığı liderlerle aynı masada eşit şekilde oturdu. Cumhurbaşkanı, orada yılladır haksız şekilde maruz bırakıldığımız ambargolar ve tanınmamışlığın vermiş olduğu sıkıntıların hep birlikte aşılması gerektiğini anlattı. Sayın Tatar’ın  KKTC’nin büyük Türk ulusunun bir parçası ve Doğu Akdeniz’in serhat bekçisi olduğu sözlerinden ben bir Kıbrıs Türkü olarak gurur duydum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ederim.  Sayın Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ı ayırarak söylüyorum şu anda Sayın Tatar’ın yaptıkları KKTC tarihinde ilktir. Türk devletleri artık KKTC’yi ve sorunlarını biliyor. Belki de yakında başkanlar düzeyinde gelip gitmeler başlayacak. Onun için özellikle Sayın Tatar’ı sosyal medyada karalayanlar bir de bu çerçeveden baksınlar.

Son Güncelleme: 20.03.2023 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.