banner32
banner33
banner31

KİÜ Kütüphaneler Haftası’nı Kutluyor

27 Mart 2023 Pazartesi 16:45
KİÜ Kütüphaneler Haftası’nı Kutluyor

KİÜ Kütüphaneler Haftası kapsamıyla söyleşi ve atölye çalışmaları gerçekleştirecek

Kıbrıs İlim Üniversitesi 27 Mart – 02 Nisan tarihleri arasında kutlanan 59’ncu Kütüphaneler Haftası kapsamında etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kıbrıs İlim Üniversitesi kütüphanelere ve kütüphanecilik mesleğine yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla Kütüphaneler Haftası’nda her güne özel konferans ve söyleşiler düzenledi.

İlk konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lale Ayşegül Büyükgönenç, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek etkinliklerin hafta boyunca çok yönlü bir şekilde devam edeceğini belirtti. Büyükgönenç, “Özellikle üniversiteler kütüphane sorumlularını herhangi bir alanın yapabileceği bir iş olarak görüyor bu son derece rahatsız edici” dedi.

Ardından Moderatörlüğünü Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Yalvaç’ın yaptığı “Yeni Dünya Düzeninde Bilginin Yeri ve Önemi” isimli panel gerçekleşti. Panelde, Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Umure Örs, Milli Arşiv Müdürü Dr. Ejdan Sadrazam, Tezarus Yazılım ve Bilgi Hizmetleri Yöneticisi Serkan İpekçi ve Kıbrıs İlim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arzu Alvan Bozdereli konuşmacı olarak katılım gösterdi.

27 Mart – 02 Nisan tarihleri boyunca devam edecek etkinlikler ise şu şekilde ;

28 Mart Salı - 09:30- 10:30

Kıbrıs İlim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sina Kısacık,” Uluslararası İlişkilerde Enerji Güvenliği Konusu bağlamında Türkçe ya da İngilizce bir akademik çalışma nasıl hazırlanır” adlı konferansı

11:00 – 12:00 Kıbrıs İlim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arzu Alvan Bozdereli “Veri Okuryazarlığı” adlı konferansı

29 Mart Çarşamba 11:00

“Kitabı al gel birlikte okuyalım” etkinliği

14:00 – 15:00 KİU Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Zeki Avcı “Cinsellikte bilginin yönetimi” adlı konferansı

15:30 16:30 KİÜ Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Pınar Barut “Literatüre review and pratical research tıps in the field of tourism” adlo konferansı

30 Mart Perşembe

09:45 10 45 Öğretmen Şair Yazar Ayşe Tural ile söyleşi ve şiir etkinliği

11:00 – 12:00 Duayen Tiyatro Sanatçısı Ayla Haşmet İle Söyleşi

15:00 – 16:00 Tezarus Yazılım ve Bilgi Hizmetleri Yöneticisi Serkan İpekçi ile ChatGPT ile yapay zeka temelli kütüphanecilik Atölye çalışması gerçekleştirilecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.