banner32
banner33
banner31

Kıbrıs’ta Vakıf Geleneği 452 Yıldır Devam Ediyor

14 Nisan 2023 Cuma 21:40
Kıbrıs’ta Vakıf Geleneği 452 Yıldır Devam Ediyor

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (Evkaf) atalarımızdan bizlere miras bırakılan İyilik Medeniyetini 452. Yılında da sürdürdüğü iyilik faaliyetleriyle yaşatmaya devam ediyor.

15 Nisan 1571 Evkaf’ın kuruluşunun 452. ve 15 Nisan 1956 tarihinde İngilizlerden alınıp Kıbrıs Türk Halkına devredilişinin 67. yıl dönümü nedeniyle bugün Kıbrıs Vakıflar İdaresi bahçesinde Genel Müdür Prof. Dr. İbrahim Benter, yönetim kurulu başkanı Selahattin Bayırkan, yönetim kurulu üyeleri, şube müdürleri ve personellerin de katılımında anma töreni gerçekleştirildi.
Törene ilişkin açıklamalarda bulunan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, 452 yıldır yaşayan iyilik medeniyetinin bugünkü temsilcileriyiz. Nene dedelerimizden bize miras kalan bu anlayışı en iyi şekilde yaşamak, yaşatmak için mücadele ediyoruz, ifadelerini kullandı.
Yönetim kurulu başkanı Selahaddin Bayırkan da özümüzden gelen iyilik medeniyetinin önemine dikkat çekerken, toplumsal sorunların bir çoğunun ancak vakıf anlayışıyla ortadan kalkmasının mümkün olduğunu belirtti.

 Ardından Vakıflar’ın Türk Halkına devredilmesi mücadelesinde emekleri olan Dr. Fazıl Küçük ve mücadele arkadaşlarını anmak gayesiyle Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki kabri ziyaret edildi.

Evkaf için büyük bir anlam taşıyan gün, Evkaf ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında genç nesillere iyiliği yayma amacıyla oluşturulan İyilikte Yarışalım Sosyal Sorumluluk Proje Yarışması ödüllerinin Atatürk Kapalı Spor Salonu‘nda düzenlenen geniş kapsamlı program ile okullara teslim edilmesiyle de farklı bir anlam kazandı.

35 okulun katıldığı yarışma ile Evkaf’ın 452 yıldır devam ettirdiği İyilik Medeniyeti gençler tarafından oluşturulan sürdürülebilir projelerle ayrıca yaşatılmış oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.