banner32
banner33
banner31

Keser Döner, Sap Döner, Gün Gelir Hesap Döner

Cumhuriyet Meclisi 9. Dönem Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na işaret ederek, hükümeti eleştirdi, "Belli ki gelecek planlarınız ve koltuk için KKTC halkını satacaksınız." dedi.

10 Nisan 2023 Pazartesi 20:24
Keser Döner, Sap Döner, Gün Gelir Hesap Döner

Cumhuriyet Meclisi 9. Dönem Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na işaret ederek, meselenin sadece KIB-TEK ve AKSA olmadığını belirtti.

“Mesele KKTC'nin devlet olma becerisini göstererek doğru sözleşmeler yapmasıdır” diyen Manavoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Daha önce siyasetin ve belli zümrelerin yaptığı yanlışlar ve eksikler yüzünden yüksek maliyetle yapılan bu sözleşmeleri özel yasa düzenleyerek toplum faydasına olmayacak şartlarda devam ettirmek yanlıştır. Şu anda doğru olan ise yasa değişikliği yerine mevcut sözleşmeyi 3 yıllık uzatma hakkını kullanarak zaman kazanarak daha doğru bir enerji politikasını detaylı bir şekilde ortaya koymaktır.”

Manavoğlu, “Hem daha sağlıklı bir arz planlanır hem de önümüzü daha rahat görürüz. Bunun tersini yapıp alel acele yasayı geçirip 15 senelik uzatmanın önünü açmak iyi niyet göstergesi değildir” ifadelerini kullandı.

Manavoğlu, “Hükümetin 3 sene uzatma seçeneğini değerlendirmemesi kafalarda şaibeli sorular sordurmaktadır. Bu acele ve yapılacak olan bu özel angajman hayra alamet değildir. Belli ki gelecek planlarınız ve koltuk için KKTC halkını satacaksınız. Ama keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner... Bunu da unutmayın...” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.