banner32
banner33
banner31

Karavelioğlu'ndan "Kalkınma Bankası'nda Durum Vahim" Açıklaması

04 Haziran 2024 Salı 08:48
Karavelioğlu'ndan "Kalkınma Bankası'nda Durum Vahim" Açıklaması

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Adayı ve Ekonomist Ahmet Melih Karevelioğlu, “2021 yılında dönemin Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı yaptığı açıklamada  “ bankanın kurulduğu 1993 yılından Eylül 2021’e kadar 1 milyar 413 milyon 889 bin TL kredi kullandırdığını ancak bu kredilerin yaklaşık yüzde  53’ünün geri ödenmemiş ve donuk pozisyonda olduğu…” belirtiyor. Bankada durum vahim. Verilen kredilerin performansı ortada. 100 lira kredi verilmiş, bunun 47 TL’si ödeniyor, 53 TL’si ödenmiyor” dedi.

Yazılı açıklama yapan Karavelioğlu şunları kaydetti;

Kalkınma Bankası bir an önce KKTC Merkez Bankası denetimine alınmalıdır. Bir bankada verilen kredilerin %53’ü batıyorsa durum vahim demektir. Merkez Bankası müfettişlerinin yapacağı inceleme ve soruşturmalarla bir çok konu aydınlanacaktır ve bence sonu davaya gidecek bir çok dosya ortaya çıkacaktır.

Kalkınma bankasının önceliklerini değiştirmemiz gerekir. Kalkınma Bankasını bir an önce Merkez Bankası denetimine almalıyız. Kalkınma bankası artık Otel vb. az işletmeye yüksek montanlı kredi vermekten vazgeçmeli. Küçük işletmelere özellikle kendi işinin patronu olmak isteyen  gençlerimize, ithalatın önünü kesecek üretimi destekleyen düşük fazili krediler vermelidir.

Genel Başkan seçilmem durumunda Gençlerimiz kendi işinin patronu olmaları için elimden geleni yapacağım. Gençlerimize, kalkınma bankası aracılığı ile, ithalatın önünü kesecek üretim yapmalarını teşvik edecek düşük faizli krediler vermesini sağlayacağım.

Son Güncelleme: 04.06.2024 09:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.