banner32
banner33
banner31

Karavelioğlu Kurultay Çağrısı Yaptı

20 Şubat 2024 Salı 17:25
Karavelioğlu Kurultay Çağrısı Yaptı

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Adayı Ahmet Melih Karavelioğlu, kurultay çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Karavelioğlu şunları kaydetti;

Malumunuz olduğu üzere, yapılacak olan kurultayda Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığına aday olacağımı Ocak ayı içerisinde kamuoyuna açıkladım. Bu açıklamada, ekonomiyi merkeze alan, İlkeli, Planlı, Programlı ve Temiz siyasetin adaylık sürecinde ve sonrasında temel ilkelerimiz olduğunu belirttim.

Ulusal Birlik Partisi tüzüğünün 21. Maddesine göre 2 yılda 1 yapılması gereken Kurultay süresi çoktan aşılmış durumundadır. Genel Başkan adaylığı için resmi başvuru yapılabilmesi, doğal olarak, kurultay tarihinin açıklanması ve kurultay sürecinin başlatılması ile olabilir.

Dışardan bakıldığında halkımızda; Ulusal Birlik Partisi’nin son dönemlerde iyi yönetilmediği dağınık bir görüntü sergilediği, partide disiplin kalmadığı, otoritenin kaybolduğu yönünde bir görüş oluştuğunu üzülerek görüyorum. Yapmış olduğum ziyaretlerde Ulusal Birlik Partisi’ne gönül vermiş kişiler tarafından, partinin yapılacak seçimlere bu haliyle girmesi durumunda ciddi oranda oy kaybı yaşayacağı konuşulmaktadır.

Normal takvim içerisinde, önümüzde yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçimi de dikkate alındığında partinin bu seçimde iddialı olabilmesi için Kurultay tarihinin uzun süre bekletilmeden bir an önce açıklanmasının faydalı olacağı aşikardır. Halka hizmet yarışında aracı olan partilerin yönetimlerinde de yenilenme ve vizyon değişikliği halkın refahının artmasına yardımcı olacaktır. Bu noktada partinin tekrar başarılı bir çizgiye dönebilmesi amacıyla kurultay tarihinin bir an önce açıklanması amacıyla sürecin bir an önce başlatılması hususunu bilgilerinize arz ederim.    

Dr. Ahmet M. Karavelioğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.