banner32
banner33
banner31

Karavelioğlu, “Faizin kademeli olarak arttırılması doğru”

27 Ekim 2023 Cuma 09:07
Karavelioğlu,  “Faizin kademeli olarak arttırılması doğru”

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Konuyla ilgili öngörülerini aktaran KVO Danışmanlık kurucu ortağı Yrd. Doç. Dr. Ahmet M. Karavelioğlu, faizin 5 puan arttığını söyleyerek artmaya devam edeceğini söyledi. 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Kararın ardından değerlendirmelerde bulunan KVO Danışmanlık kurucu ortağı Yrd. Doç. Dr. Ahmet M. Karavelioğlu,  “TCMB bugünkü toplantısında, beklentilere paralel olarak politika faizini 5 puan artırdı ve %35’e çıkardı. TL faizin kademeli olarak artırılması doğru ancak tek başına faiz artışı yetmez. Beklentileri olumlu yönde geliştirebilmek için bu kararların desteklenmesi gerekli” dedi. 

2024 YILINDA FAİZLER ARTMAYA DEVAM EDEBİLİR
Politika faizinin artması ile birlikte mevduat ve kredi faizleri de artmaya başladığına dikkat çeken Karavelioğlu, “Kredi kartı faizleri de artırılacak.  Faiz artırımlarının bu yıl içinde devam etmesi bekleniyor, Kasım ve Aralık aylarında yapılacak artışlarla politika faizi %45’ler civarına çıkabilir.  Türkiye’de yapılacak 2024 Mart yerel seçimleri öncesinde, memur, emekli maaşlarına ve asgari ücrete yapılacak artışlarla talep yönlü enflasyonun artması neticesinde 2024 yılında faizlerin daha da artması beklentisi piyasada mevcut” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.