banner32
banner33
banner31

Karavelioğlu, “Enflasyon en büyük tahribatı dar gelirli sabit ücretli kişilerde yaratıyor”

08 Mayıs 2023 Pazartesi 09:57
Karavelioğlu, “Enflasyon en büyük tahribatı dar gelirli sabit ücretli kişilerde yaratıyor”

Doç. Dr. Güven Arıklı’nın sunduğu Günaydın Hakikat’in konuğu Albank Genel Müdürü Ahmet Karavelioğlu,  “Halkımızın enflasyonla mücadele programına ikna edilmesi ve gençlerimizi ülkede tutacak önlemlerin düşünülerek bu programların hazırlanması programın başarısı açısından çok önemli olacaktır” uyarısında bulundu.

“YURTDIŞINA GİDEN VE DÖNMEYEN HER GENÇ TOPLUMDA MUTSUZLUĞU ARTIRIYOR”

Enflasyonun gelir adaletini bozma, dar gelirli sabit ücret kesimi daha da fakirleştirme gibi birçok olumsuz etkisinin var oluğundan bahseden Karavelioğlu, “ Enflasyonun yan etkilerinden başka bir tanesinin de gençlerin umutlarını öldürmek olduğunun altını çizmek gerekiyor” dedi.

Enflasyon en büyük tahribatı dar gelirli sabit ücretli kişilerde yaratıyor. 

Halkımızın enflasyonla mücadele programına ikna edilmesi ve gençlerimizi ülkede tutacak önlemlerin düşünülerek bu programların hazırlanması programın başarısı açısından çok önemli olacaktır.

Enflasyonun gelir adaletini bozma, dar gelirli sabit ücret kesimi daha da fakirleştirme gibi birçok olumsuz etkisinin var oluğunu biliyoruz. Enflasyonun yan etkilerinden başka bir tanesinin de gençlerin umutlarını öldürmek olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Yaşanan yüksek enflasyon dar gelirli sabit ücretli kesimin alım gücünün düşmesine neden oluyor. Alım gücünün düşmesi yaşam kalitesinin düşmesine, yaşam kalitesinin düşmesi umutsuzluğun artmasına yol açıyor. Umutsuzluk yurtdışına göçe neden oluyor. Yurtdışına giden ve dönmeyen her geç toplumda mutsuzluğu artırıyor. Böyle bir sarmalın içine düşmüş durumda gençlerimiz ve toplum.

Biz doksanlı yıllarda iş hayatına atıldığımızda veya 2000’li yılların başında iş hayatına başlayan gençler,  2- 3 yıl içerisinde araba sahibi, 5-6 yıl sonra ise ev sahibi olabilmeyi gözlerine kestiriyorlar ve ortalama 6-7 yıllık borçlanmalarla da olsa ev sahibi olabiliyorlardı. Şu anda iş hayatına atılan genç arkadaşlarımız için borçlanarak ev almak veya araba almak gibi bir beklentinin göze alınması dahi mümkün değil. Bu durum toplumda mutsuzluğu artırıyor. Gençlerin yarınları daha umutsuz bakmasına neden oluyor.

Bence şimdi odaklanılması gereken en önemli konu iş hayatına yeni atılan gençlerin umutlarını diri tutacak önlemleri almak. Türkiye’de önümüzdeki hafta sonu yapılacak seçim sonrası yeni gelecek olan iktidarın enflasyonla mücadele programını açıklaması ile birlikte ülkemizde de hızlı bir şekilde enflasyonla mücadele programının hazırlanarak uygulamaya sokulması gerekir. Bu program hazırlanırken, siyasette ekonomiden anlayan kadroların, halkımızı açık iletişimle enflasyonla mücadele programına ikna etmesi ve gençlerimizi ülkede tutacak önlemleri düşünerek bu programların hazırlanması programın başarısı açısından çok önemli olacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.