banner32
banner33
banner31

Hasan Küçük: Scooter araçlarla ilgili izin verilirken, bazı şeyler gözden kaçırıldı

18 Nisan 2023 Salı 17:36
Hasan Küçük: Scooter araçlarla ilgili izin verilirken, bazı şeyler gözden kaçırıldı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Hasan Küçük, “Elektrikli Araçların Ekonomiye Etkisi ve Emlak Sektöründeki Gelişmeler” konulu güncel konuşma yaptı.

Ekonomi temelli bir siyasetin önemini belirten Hasan Küçük, “üst akıl” derken farklılıklarla ortak çözüm üretilmesinin önemini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nde üretilen yerli otomobil Togg’un planlamanın sonucu olduğunu ifade eden Küçük, üretim için eğitimin öne çıktığını kaydetti.

Geçen yıl scooter araçlarla ilgili yasa önerisinin Genel Kurul’dan geçtiğini anımsatan Hasan Küçük, bu izin verilirken, bazı şeylerin gözden kaçırıldığını belirtti. Küçük yaşta çocukların yollarda olduğunu ve scooterlerin kontrolsüz kullanıldığını dile getiren Hasan Küçük, beklenmedik kazalar yaşandığını söyledi. Küçük, konuyla ilgili yasanın tekrar ele alınması ve yaş sınırlamasının getirilmesi için çağrı yaptı.

Elektrikli araçlarla ilgili bir yasa tasarısının hazırlandığını ifade eden Küçük, bu yasa tasarısının kısa bir süre sonra gündeme geleceğini ve çok önemli olduğunu kaydetti. Elektrikli araçların dünyada 2030 yılı itibarı ile yüzde 30’lara çıkacağını dile getiren Küçük, ülkede bir üniversitenin kendi imkanlarıyla bunu başardığına dikkat çekerek, eğitim ekonomisinin altını çizdi. Küçük, ekonominin sürdürülebilirliği açısından dünyadaki dijital ekonominin ülkeye uyarlanmasının önemli olduğunu belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.