banner32
banner33
banner31

Hasan Küçük Demir Kubbe Konusunda Uyardı: Sinsi Bir Oyun Oynanıyor

28 Kasım 2023 Salı 14:58
Hasan Küçük Demir Kubbe Konusunda Uyardı: Sinsi Bir Oyun Oynanıyor

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Hasan Küçük, “biz siyasilerin asli görevlerinden biri de vatan toprağımızı, devletimizi ve Türk Milletini tehdit etme riski olan her konuda gerekli araştırmayı yapıp halkımızı bilinçlendirmektir” dedi.

İsrail, Güney Kıbrıs'ı askeri yığınak haline getirmeye devam ederken Netanyahu yönetimi adaya, hava savunma sistemi Demir Kubbe’yi (Iron Dome) inşa etmeye başladı. Ayrıca başta Markeva tankları olmak üzere füze rampaları Rumlara verilecek. Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Dr. Küçük, Rumların bu proje için bütçeden 900 milyon dolarlık gizli ödenek ayırdığını söyledi.”

Bu süreçleri şu ana dek üç ülkeye ihraç edilen Demir Kubbe Savunma ağının Rumlara satışı izleyecek. İsrail, ilk teslimat için Gazze saldırı sürecinin beklenmesini istedi.

Türkiye’nin saygı haber kanallarından Haber 7’ye konuşan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Dr. Hasan Küçük, Kuzey’in çok boyutlu bir çemberine alınmaya çalışıldığını vurguladı ve “Topraklarımızı hileli yollarla ele geçirmek, Akdeniz’deki deniz yetki sahası ve hidrokarbon zenginliğimizi gasbetme adına denenen yöntemler, ekonomimize yönelen tehditler bu kuşatmanın diğer araçları. Kan dökerek, can vererek vatan edindiğimiz toprakları hile ve kumpaslarla elimizden almaya çalışıyorlar. Anavatan ve Kıbrıs halkı, STK’lar, üniversiteler, iş dünyası ve yöneticiler bu büyüyen tehlikeyi çok geç olmadan görmek zorunda” dedi.

SİNSİ BİR OYUN OYNANIYOR

UBP Milletvekili Dr. Hasan Küçük Türkiye gazetesinde tehdide dikkat çeken haber sonrası yaşanan duyarlılığın önemine vurgu yaptı ve olayların arka planına dair şu bilgileri paylaştı:

Türk Dışişleri Bakanlığının açıklaması ve hassasiyetini çok önemsiyoruz. Ancak o açıklamada belirtilen sıralama ile ilgili bazı hususları biraz daha netleştirmemiz gerekiyor. Öncelikle Yahudilerin Kıbrıs’la ilgili sinsi bir strateji izlediği bilinmeli.

KKTC’de toprak alan Yahudilerin tamamına yakını İsrail pasaportu taşımıyor. Bunlar genelde Rus, Alman, İngiliz, ABD, Türkiye ve hatta İran pasaportu taşıyan Yahudiler. Bu açıdan bakıldığında toprak satın alma dağılımı çok daha farklı bir nitelik arz ediyor. Olayın kolonileşme boyutu yanında bir de ekonomimizi felç eden diğer yönü var. Yahudi şirketler, ranta dayalı bir sistemle Kıbrıs ekonomisini çökertmeye çalışıyor. Sosyal yapımız da felç tehdidi ile karşı karşıya.

Beraberinde siyasi etki üretme girişimleri var ve sosyal dokumuz ciddi tehdit altında. Çünkü Yahudiler bu topraklarda kolonileşiyorlar. Rum tarafını silahlandırma ise kuşatmanın bir diğer halkası. İsrail’in öncelikli hedefi Kıbrıs’ı ekonomik gücü ele geçirip, topraklarını satın alarak soft power yöntemi ile teslim almak. Bunu başaramazlarsa Gazze yöntemini uygulamakta tereddüt etmeyeceklerini biliyoruz. Gazze işgal girişimi ve sergilenen vahşet Ada genelinde ciddi bir farkındalık oluşturdu.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.