banner32
banner33
banner31

Genç Girişimci Hayri Küçük Açıkladı: Sibel Tatar'dan büyük destek gördük

07 Mayıs 2023 Pazar 19:57
Genç Girişimci Hayri Küçük Açıkladı: Sibel Tatar'dan büyük destek gördük

Bellapais Manastırı giriş alanında 18’ncisi gerçekleşen Kıbrıs İpek Koza Günleri, olumsuz hava şartlarına rağmen büyük rağbet görürken, özellikle ipek böceği stantları ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
7’den 70’e ziyaretçiler, ipek böceği stantlarını ziyaret ederek, ipek böceklerini ve yaptıkları kozaları görme şansı buldu.


Kıbrıs tarihinde büyük yeri olan ipek böceği yetiştiriciliğinin çocuklara ve gençlere tanıtılması ve yaşatılması için ziyaretçilere ipek böceği satışı da yapıldı.
İpek böceği yetiştiriciliği yapan genç girişimci Hayri Küçük, açtığı stantta kendi yetiştirdiği ipek böceklerinin satışını yaparken, ziyaretçilere ipek böceği ile ilgili bilgiler de verdi.


 Küçük, ipekböcekçiliği hobisine yaklaşık 15 sene önce 20 adet böcekle başladığını, ailesinin ve özelikle babasının ilk günden bu yana kendisinden desteklerini esirgemediğini anlattı.
İpek böceği yetiştiriciliği alanında KKTC’den ve yurt dışından burs teklifleri aldığını dile getiren genç girişimci, ikinci üniversite olarak bu alanda eğitim görmeyi planladığını dile getirdi.
Bu sektörün bu sene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın desteği ile ülkede değer görmeye başladığına da değinen Hayri Küçük, gençlere de ipek böceği yetiştiriciliğini yapmalarını tavsiye etti.
Küçük, doğa ile iç içe olmanın meditasyon olduğunu vurguladı, ülkede tükenmekte olan bu kültüre sahip çıkılmasını istedi.  Hayri Küçük işin ekonomik potansiyeli barındırdığına da dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.