banner32
banner33
banner31

“Devlet Politıkalarının Bağlayıcılığı Olmalı Ve Değişken Olmamalıdır”

01 Şubat 2024 Perşembe 10:49
“Devlet Politıkalarının Bağlayıcılığı Olmalı Ve Değişken Olmamalıdır”

UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, katıldığı televizyon programında” İklim Değişikliği” ve olası doğal afetlere karşı mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İklim Değişikliği konusunda uzmanların bilimsel veriler ışığında yaptıkları değerlendirmelere işaret eden Öztürkler, bu yüzyıl sonunda dünyanın 3 derece daha sıcak bir iklime ulaşacağı konusunda ciddi uyarılar olduğunu belirtti. Yaşanan olumsuz hava koşulları karşısında İlçe Emniyet Kurullarının, Sivil Savunma Teşkilatı’nın, Kaymakamlıkların, Polis Teşkilatı’nın ve belediyelerin ciddi ve özverili çalışmaları olduğunu ifade eden Öztürkler, yaşanan su baskınları, hortumlar ve çeşitli afetlerin önlenmesinde en hayati konuların iki başlık altında değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Öztürkler, “Yaşanan ve yaşanması olası doğal afetler konusuna daha önce mecliste çeşitli vesilelerle dikkat çekmeye çalıştım. Burada esasen iki nokta ön plana çıkmaktadır. Birincisi çarpık yapılaşma, ikincisi de İklim Değişikliği konusudur. Son günlerde etkili olan yağışlara baktığımızda; çeşitli bölgelerimizde su taşkınları, İskele, Gazimağusa bölgesinde ise zarar vermese de vatandaşlarımızın ciddi bir hortum olayı ile karşı karşıya kalması, İklim Değişikliği ile mücadelede planlı ve daha bilimsel çalışmamız gerektiğini yeniden ortaya koymuştur” dedi.

Girne, İskele ve Gazimağusa’da yaşanan olumsuzluklarda çarpık yapılaşmanın ciddi sıkıntılara neden olduğuna dikkat çeken Öztürkler, özellikle yatırımcıların ilgisinin arttığı Batı bölgesinde, Ülkesel Fiziki Plan çerçevesinde siyasi istikrar, devlet politikaları, doğru belediyecilik anlayışı ve doğru imar planları ile yol alınmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Öztürkler, “Planlı ve doğru zeminde kalkınma için siyasi istikrar ve bağlayıcı devlet politikalarına ihtiyaç vardır. Hükümetler değişse bile devlet politikaları kalıcıdır. Eğitimde, sağlıkta, yüksek öğrenimde, ülkenin fiziki planı gibi konularda devlet politikalarının bağlayıcılığı olmalı ve değişken olmamalıdır. Ülke geleceğini ilgilendiren önemli projelere sahip çıkılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.