banner32
banner33
banner31

Depremin psikolojik etkileri göz ardı edilmemeli

14 Şubat 2023 Salı 22:33
Depremin psikolojik etkileri göz ardı edilmemeli

Ruhsal travma ve afet araştırma uygulama merkezi ile ücretsiz psikolojik desteklerimiz başladı
 
Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lale Ayşegül Büyükgönenç, merkez üssü Kahramanmaraş  olan depremden etkilenen 400’e yakın öğrencilerinin bulunduğunu belirterek, deprem sonrası ivedi bir şekilde oluşturdukları deprem kriz masası ile tek tek öğrencilerine ulaştıklarını, iki öğrenciden hala daha dönüş alamadıklarını biri mezun üç öğrencinin ise vefat haberini paylaştı.
Büyükgönenç, depremin fiziki etkileri kadar psikolojik etkilerinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, “Depremini fiziksel etkileri kadar psikolojik etkileri de olabiliyor bu nedenle üniversitemizde Ruhsal Travma ve Afet Araştırma ve uygulama Merkezi oluşturduk. Bu merkezin başında üniversitemiz psikoloji öğretim üyelerinden Mehmet Çakıcı ve psikoloji bölümü öğretim görevlilerimiz bulunmakta. Afetzedelere psikolojik ilk yardımın nasıl verileceği ile ilgili bir eğitim yapıldı” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.