banner32
banner33
banner31

Deprem anında bir cinayet işlendi

04 Nisan 2023 Salı 18:32
Deprem anında bir cinayet işlendi

Ankara temaslarına devam eden Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki Ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici Ve Özel Komitesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu ile görüşme gerçekleştirdi.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Güler görüşmede  yaptığı konuşmaya Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın maruz kaldığı çirkin saldırı ile başlarken üzüntülerini ilettiklerini belirtti ve bu saldırı girişimini lanetleyip kınadıklarını ifade etti. 
KKTC’nin uzun süren mücadelesinin ve kararlılığının bu şekilde tepkilere yol açtığının görüldüğünü ifade eden Güler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin  her koşul ve şartta, her ortamda KKTC’nin  haklı davasını desteklemeye devam edeceğini vurguladı.
Yakın zamanda Türkiye’de 6 Şubat tarihli depremlerden bahseden Güler, KKTC’nin gerçekleştirmiş olduğu yardımlara değindi ve teşekkürlerini sundu.
İsias Otel enkazında hayatını kaybeden ve diğer illerde hayatını kaybeden KKTC vatandaşlarına rahmet dileyen Başkan Güler bir daha böylesi bir acının yaşanmamasını temenni etti.
KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci  üyeliğinin mutluluk verici bir gelişme olduğunu ifade eden Güler, KKTC’nin en kısa zamanda üyeliğini almasını temenni etti, KKTC’nin ulusalar arası platformlarda var olmasını her zaman desteklediklerini ifade etti.
HASİPOĞLU
Meclis Heyeti Başkanı UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da konuşmasında KKTC’nin  imkanları doğrultusunda toplumundaki her bireyle birlikte seferber olunduğunu vurgulayarak bu çerçevede konteyner evlerin gönderime başladığını vurguladı. 
Ülkede var olan depremzedelerin ihtiyaçları için  de bir katkı fonu oluşturulduğunu vurgulayan Hasipoğlu “Gücümüz yettiği müddetçe desteklerimize devam edeceğiz” dedi.
Bu felakette 49 KKTC vatandaşının da hayatını kaybettiğini vurgulayan Hasipoğlu hukuki sürecin başladığını ifade etti,  İsias oteli ülke için karayan yara olduğunu aktardı. 
Deprem anında bir cinayet işlendiğini ifade eden Hasipoğlu, yapı güvenliği olmadığını, eksik malzeme kullanıldığını ve tasarım hatası olduğunu dile getirdi.
Soruşturmanın devam ettiğini vurgulayan Hasipoğlu oluşturulan komitenin yargı süreçlerinin takibi için kurulduğunu kaydederek: “Türkiye Cumhuriyeti’nin adalet sistemine güveniyoruz. Hiç bir şüphemiz yoktur, süreç hızlı bir şekilde ilerliyor” dedi.
“İlk andan itibaren vatandaşlarımızla birlikteydik” diyen Hasipoğlu, önemli olanın Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın  numune alması olduğunun altını çizdi, veri akışının öneminin ifade etti.  
Bilirkişi raporunun çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Hasipoğlu, görevin İstanbul Teknik Üniversitesi’ne verildiğini ifade etti.
Yapının kusurlarını anlatan Hasipoğlu, bina izinlerinin nasıl verildiğini, kimin hangi izni verdiğini ve yazışmaların çok önemli olduğunu dile getirdi. 
“Bu yaraları beraber saracağız” diyen Hasipoğlu, yaşanan acılara neden olan herkesin en ağır şekilde ceza almasını istediklerinin altını çizdi.
Görüşmede İstanbul Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Güler’in yanı sıra Üyeler Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı,  Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya  ve Tokat Milletvekili Mustafa Arsalan hazır bulundu
TÜRKİYE ADALET BAKAN YARDIMCISI MOĞOL İLE GÖRÜŞME…
Meclis heyeti Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğol ile bir araya geldi.
Adalet Bakanlığında gerçekleşen görüşmede Moğol ve Bakanlık yetkilileri tarafından Adıyaman İsias Oteldeki yargı süreci ve diğer illerde yaşanan depremde yürütülen soruşturmalar hakkında heyete bilgiler verildi.
Görüşmelerde; Meclis Başkan Yardımcısı ve Komite Üyesi CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, Komite Başkan Yardımcısı CTP Girne Milletvekili Ongun Talat, Komite Üyeleri UBP İskele Milletvekili Yasemi Öztürk,  UBP Lefkoşa Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, DP Girne Milletvekili Serhat Akpınar, YDP Lefkoşa Milletvekili Talip Atalay ve Bağımsız Gazimağusa Milletvekili Ayşegül Baybars ile KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ve  Meclis Yasama Uzman Yardımcısı Sevi Çağdaş Dayıoğlu yer aldı.
Ankara temasları çerçevesinde Meclis Komitesi heyeti bu akşam saat 17.00’de basın toplantısı düzenleyecek.
Heyetin yarın sabah erken saatlerde Adıyaman’a hareket etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.