banner32
banner33
banner31

Cumhurbaşkanı Tatar, Uluslararası Üniversiteler Konseyi heyetini kabul etti.

04 Mayıs 2023 Perşembe 15:57
Cumhurbaşkanı Tatar, Uluslararası Üniversiteler Konseyi heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC’nin bir eğitim adası olarak yıllardan beridir elde ettiği başarısı uluslararası bir değerdir, tanınmamışlığa bir meydan okumadır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar Uluslararası Üniversiteler Konseyi'ni kabul etti. Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, ada ekonomisinde güvenlik, kalite ve sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekerek, eğitimi geliştirme ve yapının düzenlenmesi hedefine vurgu yaptı ve bu hedef doğrultusunda yapılan her çalışmanın önemli olduğunu söyledi. 

KKTC üniversitelerinde öğrencilerin artışını sağlamak için belli kriterler çerçevesinde uygulamaların olması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, gerçek amaçları eğitim olanların ülkeye gelmelerinin üniversitelerin marka değeri bakımından önemli olduğunu  belirtti.

“KKTC’nin bir eğitim adası olarak yıllardan beridir elde ettiği başarısı uluslararası bir değerdir ve marka değeri vardır.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, üniversitelerde 144 farklı ülkeden öğrencinin bulunmasının tanınmamışlığa bir meydan okuma olduğunu kaydetti. 

-“Marka olan eğitim adamızda niteliğin en üst seviyede sürdürülebilmesi için düzenlemeler yapmak şart”

Başarının devamının sağlanması için yapının düzenlenmesinin önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, marka olmuş bir eğitim adasında niteliğin en üst seviyede sürdürülebilmesi için bazı düzenlemelere gerek olduğunu söyledi.

Eylül ayında ülkede yapılması planlanan üniversiteler çalıştayı hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Tatar, çalıştayın bu konulara katkı sağlayabileceğini düşündüğünü belirterek, kurum ve kuruluşların çalıştayın sonuç bildirgesi doğrultusunda yasal düzenlemelerle KKTC’nin eğitim adası olarak yolculuğunda önemli kilometre taşı olarak sürece katkı koyacağına inanç belirtti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Uluslararası Üniversiteler Konseyi heyetine çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederek, başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.