banner32
banner33
banner31

“Çocuk Şenliği” düzenlendi

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:31
“Çocuk Şenliği” düzenlendi

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti Haydar Aliyev Uluslararası Kültür Merkezi ve Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde misafir olan depremzede çocuklar ve adada yaşayan diğer Türk cumhuriyetlerinden olan bir grup çocuklar için “Çocuk Şenliği” düzenledi. Etkinliğe T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Sn. Metin Feyzioğlu’nun eşi Birgül Feyzioğlu katılarak manevi destek oldu. 
 Türkiye’de yaşanan, Asırın Felaketi olarak bilinen deprem dolayısı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde misafir olarak aileleri ile birlikte yaşamakta olan çocukların motivasyonlarının yüksek tutulması, zamanlarını eğlenceli geçirlemeri, sosyal yaşamlarının renklendirilmesi amacı ile düzenlenen “Çocuk Şenliği” Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti’ne ait Haydar Aliyev Uluslararası Kültür Merkezinde gerçekleşti. Çok sayıda çocuğun katıldığı etkinlik çeşitli aktiviteler ile çocuklara unutulmaz anlar yaşattı. Etkinliklte açıllış konuşması yapan Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti Başkanı Orhan Hasanoğlu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir” dediğini hatırlatarak iki ülke arasında ilişkilerin en yüksek seviyede olmasının mutluluğu içerisinde olduklarını bildirdi. Hasanoğlu: “Atatürk’ten uzun yıllar sonra büyük lider Haydar Aliyev ise “biz bir millet iki ayrı devletiz” ifadelerini bizim birliğimize miras olarak bıraktı. Bu gün iki ülke cumhurbaşkanlarının dost ilişkileri iş birliğimizi her alanda en iyi formada şekillendirdiğimizi aydınlatmaktadır. Türkiye ve Azerbaycan zor günlerini birlikte atlatmaktadır. Depremnen sonra da her zaman olduğu gibi yaraları birlikte saracağız. Geleceğimiz olan çocuklarımız için el-ele olacağız” dedi. 
 Ekinlikte bir konuşma yapan Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Abdullah Aktaş:“Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti ile birlikte düzenlediğimiz etkinlik iki ülke arasında mevcut olan iş birliğinin göstergesidir. Bu gün Sizin gününüz çocuklar. Eğlenin ve mutlu olun. Deprem dolayısı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan çocuklarımızın daha güzel zaman geçirmeleri, diğer ülkelerden olan öğrenci kardeşleri ile tanışmaları adına oldukça önemlidir. Uzak mesafelerden gelerek güzel bir adada buluşmak onlara iyi bir motivasyon sağlayacaktır. Bu gibi etkinliklerin düzenlenmesi onların günlük yaşamlarına fayda sağlamaktadır”. 
 Daha sonra Azerbaycanlı öğrenci Ayhan Hasanoğlu Türkiye-Azerbaycan şiirini seslendirdi. Etkinlik geleneksel ebru sanatı, seramik çalışması, geleneksel türk okçuluğu, mangala atölyesi, seramik çalışması, çeşitli oyunlar ve canlı müzik dinletileri ile devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.