banner32
banner33
banner31

CHP, Meclis’e taşıdığı ittifak partilerinden anlamlı bir destek alamadı

16 Mayıs 2023 Salı 09:43
CHP, Meclis’e taşıdığı ittifak partilerinden anlamlı bir destek alamadı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde beklediği sonucu alamayan partide moral bozukluğu yaşanıyor.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre, Altılı Masa’ya en büyük emeği veren CHP, tek başına beş partiyi Meclis’e taşımayı üstlendi ama bunların dördünden beklediği desteği alamadı. Tek istisna Erzincan’dan seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre 169 milletvekili çıkaran CHP; SP, DEVA, Gelecek ve DP’ye listelerinde seçilebilecek sıralardan 38 yer verdi. Bu milletvekillerinin kendi partilerine dönmesi ile CHP, 2018’de çıkardığı milletvekili sayısının altına düşecek.

CHP kesin olmayan sonuçlara göre 169 milletvekili çıkardı. 2018 seçimlerinde listelerinde Millet İttifakı’ndan sadece Saadet Partisi’nden iki isme yer veren CHP o seçimde 146 milletvekili çıkarmıştı. Bu seçimde Altılı Masa’dan DP, SP, DEVA ve Gelecek Partisi’ne İYİ Parti’nin listelerinde yer açmaması üzerine, bunu CHP tek başına üstlendi. CHP aynı zamanda Erzincanlı TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü de memleketinden birinci sıra adayı gösterdi. Sarıgül, CHP’nin oylarını 10 puan birden artırarak AK Parti’nin elindeki iki vekillikten birini almayı başardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.