banner32
banner33
banner31

'Büyük risk' diyerek açıkladı! Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Bayraktar' yorumu:

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bayraktar' ile ilgili soruya verdiği yanıt gündem oldu. Katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin coğrafi konum itibariyle güçlü olması gerektiğinin altını çizerken seçildiği taktirde savunma sanayisine yapılacak yatırımların daha da artacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, söz konusu yatırımların sadece özel sektöre verilemeyeceğini belirtirken "Mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır" dedi.

18 Nisan 2023 Salı 12:12
'Büyük risk' diyerek açıkladı! Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Bayraktar' yorumu:

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerinde ilk kez oy kullanacak gençlerle buluştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer moderatörlüğünde gerçekleşen ve “Değişim Senin Elinde” adıyla düzenlenen etkinlikte Kılıçdaroğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Program boyunca gençlerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun 'Bayraktar' ile ilgili gelen soruya verdiği yanıt dikkat çekti.

Hukuk Fakültesi'nde okuyan bir gencin "Milli savunma alanında yapılan teknolojik gelişmeler ve İHA, SİHA gibi savunma sanayisine yapılan yatırımlar devam edecek mi?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, bulunduğu konum itibariyle Türkiye'nin çok güçlü olması gerektiğini vurguladı.

soru

Savunma sanayisine yapılan yatırımların devam edeceğinin altını çizen CHP lideri, "Dünyanın bütün rejimlerinde savunma sanayi mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır. Eğer siz sadece özel sektöre verirseniz, diyelim ki arkadaşımız İHA'yı yapıyor, bu da Türkiye için büyük bir risk. Neden? Yarın fabrikayı kalktı Amerikalılara ya da Katarlılara sattı. Olmaz." diye konuştu.

Bunların tamamının geliştirilmesi ve büyümesi lazım. Yatırımların mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye'nin bulunduğu coğrafya kritik bir yer. Türkiye'nin güçlü olması lazım.

"BUNLARIN TAMAMI BÜYÜTÜLECEK"

Güç aynı zamanda sizin savunma sanayinizin güçlü olmasına bağlıdır. Eğer bu alanda güçlü olursanız, illa silah kullanacağım diye bir kural yok, ama herkes bilmeli ki Türkiye savunma sanayide önemli bir aşamayı katetmiştir. Bunların tamamı büyütülecek.

1

"DEVLETLE BERABER YÜRÜMEK ZORUNDADIR"

Eğer siz sadece özel sektöre verirseniz, diyelim ki arkadaşımız İHA'yı yapıyor, bu da Türkiye için büyük bir risk. Neden? Yarın fabrikayı kalktı Amerikalılara ya da Katarlılara sattı. Olmaz. Dünyanın bütün rejimlerinde savunma sanayi mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır. Çünkü silahı kullanacak olan ordudur. Devlet kontrol edecek ama özel sektör de aynı zamanda parçalarını üretebilir, üretimlere geçebilir. Bunların hepsi mümkün."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.