banner32
banner33
banner31

Bengihan: “hayat pahalılığı konusunda samimiyseler en kısa sürede yasa önerisi hazırlayıp Meclise sunsunlar”

28 Nisan 2023 Cuma 15:01
Bengihan: “hayat pahalılığı konusunda samimiyseler en kısa sürede yasa önerisi hazırlayıp Meclise sunsunlar”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, hayat pahalılığı ödeneğinin 6 değil 3 veya 4 ayda bir verilmesinin Bakanlar Kurulu gündemine taşınacağı yönündeki açıklamayı olumlu karşıladıklarını belirtti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun dün bu yönde bir açıklama yaptığını ifade eden Bengihan, “Sayın Bakan bu konuda samimiyse en kısa sürede yasa önerisi hazırlayıp Meclise sunmalı. Aksi halde bu açıklaması popülist bir çıkışın ötesine geçmeyecek” dedi.

Güven Bengihan, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve Türk Lirasının büyük oranda değer kaybetmesi nedeni  ile alışanların, emeklilerin, dar ve sabit gelirli kesimlerin alım gücü adeta erimiştir.

Yaşanan yüksek enflasyon karşısında alım gücünün korunması açısından büyük önem taşıyan hayat pahalılığı ödeneğinin iki ayda bir kamu çalışanlarının ve emeklilerin  maaşlara yansıtılması,  ayni zamanda   özel sektör çalışanlarının maaşlarına da hayat pahalılığı ödeneğinin yansıtılması için yasal düzenleme yapılması gerektiği konusunu sendikamız birçok kez  gündeme getirip , defalarca hükümete çağrı yapmış ancak  çağrılarımız  hiçbir karşılık bulmamıştır.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlunun  dün yapmış olduğu açıklamada Hayat Pahalılığı ödeneğinin altı ayda bir değil de üç veya dört  ayda bir yapılması konusunu Bakanlar Kurulunun gündemine getireceğini söylemesi sendikamız tarafından olumlu karşılanmıştır.

Sayın Bakan bu konuda samimi ise en kısa sürede  yasa önerisi hazırlayıp Meclise sunmalı. Aksi halde bu açıklaması  popülist bir çıkışın ötesine geçmeyecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.