banner32
banner33
banner31

Ahmet Savaşan: Hedefimiz sağlık turizmi gelirlerinde yüzde 50, istihdamda yüzde 20 artış

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan yarım asrı aşan tarihiyle turizme yön veren ve bu yıl 161 ülkeden 5 bin 500 katılımcıyı bir araya getiren Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB Berlin) fuarına katıldı. Savaşan konseyin uluslararası platformdaki faaliyetleri ve Health North Cyprus markasıyla yeni oluşturulan dijital platform sayesinde Kuzey Kıbrıs’ın 2023 yılında sağlık turizmi gelirlerinde yüzde 50, istihdamda ise yüzde 20 artış elde etmesini hedeflediklerini söyledi.

09 Mart 2023 Perşembe 15:03
Ahmet Savaşan: Hedefimiz sağlık turizmi gelirlerinde yüzde 50, istihdamda yüzde 20 artış

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Ahmet Savaşan Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB Berlin) fuarına katıldı.

MEDİKAL TURİZM BÖLÜMÜNDE ÜLKEMİZİ VE ÜYELERİMİZİ TEMSİL ETTİK…

Yeni tip Koronavirüs salgın nedeniyle son üç yıldır yüz yüze yapılamayan dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin’e, KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı şemsiyesi altında katılan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi bu yıl özel bir alanda kurulan Sağlık ve Medikal Turizm bölümünde Kuzey Kıbrıs’ı temsil ederek üyelerinin sunduğu medikal hizmetleri tanıttı.

“SAĞLIK TURİZMİNDEN ALDIĞIMIZ PAYI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ…”

Sağlık turizminin genel küresel turizm harcamaları içinde payının attığına dikkat çeken Konsey Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, önümüzdeki on yılda yüzde 25 büyüyerek milyarlarca dolarlık hacme sahip olacağı hesaplanan bu büyük endüstriden, Kuzey Kıbrıs’ın da önemli bir pay alması için çalıştıklarına vurgu yaptı.

“20’DEN FAZLA ÜLKE İLE YENİ ANLAŞMALAR YAPILDI…”

ITB Berlin temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TC Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, KKTC Berlin Temsilcisi Büyükelçi Beniz Uluer Kaymak, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya yanı sıra 20’den fazla ülke temsilcisi ve pek çok basın mensubu ile bir araya geldiğini belirten Dr. Ahmet Savaşan, “Berlin’de yaptığımız görüşmelerde bir araya geldiğimiz ülke temsilcileri ve paydaşlarımıza bekleme süresi olmaksızın, ileri teknolojiye sahip tıbbi cihazlar ve güncel bilgi kullanan uzman hekimler eliyle, uygun koşullarda, konforlu hastane ve kliniklerde, turistik zenginlikler birleştirilerek sunulan sağlık hizmetlerimizi tanıttık. Kurduğumuz bağlantılar ve yaptığımız yeni anlaşmalar sayesinde Kuzey Kıbrıs’a 2023 yılında başta Almanya’dan olmak üzere daha fazla ülkeden sağlık turisti geleceğini ön görüyoruz” dedi.

“HEALTH NORTH CYPRUS PLATFORMU 10 ÜLKEDE DİJİTAL PAZARLAMA YAPACAK…”

2 yıldan bu yana üzerinde çalışılan ve KKTC Turizm Bakanlığı, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nin akredite ettiği sağlık turizmi platformu Health North Cyprus’un  ( www.healthcyp.com ) Nisan ayından itibaren 10 ülkede tüp bebek, saç ekimi, diş ve fizik tedavi gibi seçili alanlarda dijital pazarlama faaliyetlerine başlayacağına da dikkat çeken Dr. Ahmet Savaşan, “hedefimiz, konseyimizin uluslararası platformda yürüttüğü çalışmalar ve ilk olarak ITB Berlin’de tanıtımını yaptığımız dijital sağlık turizmi platformu sayesinde Kuzey Kıbrıs’ta sunulan sağlık turizmi ürünlerini çok daha etkin bir şekilde tanıtıp pazarlamak ve 2023 yılında sağlık turizmi gelirlerinde yüzde 50, istihdamda ise yüzde 20 artış elde etmektir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.03.2023 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.