banner32
banner33
banner31

“6 ŞUBAT EN BÜYÜK ACIYI YAŞADIĞIMIZ TARİHTİR”

05 Şubat 2024 Pazartesi 10:45
“6 ŞUBAT EN BÜYÜK ACIYI YAŞADIĞIMIZ TARİHTİR”

Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Fırtına Karanfil, 6 Şubat 2023 yılında Türkiye’de yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenleri ve Şampiyon Melekleri andı. 

“Türkiye ve KKTC’nin unutmayacağı en acı tarihlerden biri de 6 Şubat 2023 depremidir” diyen Karanfil, “Kahramanmaraş merkezli iki deprem tüm Türkiye ile bizleri derinden sarstı. Anavatan Türkiye’de 11 ili etkileyen deprem, 85 milyon insan ile birlikte Kıbrıs Türk Halkı’nı da üzerinden yıllar geçse de unutmayacağı bir travmanın içine soktu” dedi.

Karanfil yayımladığı yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi;

 6 Şubat 2023 yılında yaşanan deprem hepimizi çok derinden üzdü. Bu depremde Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde binlerce insan hayatını kaybederken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Adıyaman İsias Otel’de Şampiyon Meleklerini kaybetti. Tarifsiz acıyı yaşadığımız o kara gecenin üstünden tam bir yıl geçti. İsias Otel’de canlarımızı toprağın altına koyan sorumlular için Adıyaman’da mahkeme süreci başladı. Cumhuriyet Meclisi’nde kurulan komisyon, hükümet, aileler ve sivil toplum örgütleri bu davayı tüm Kıbrıs Türk Halkı adına takip ediyor.  Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hiçbirimizin yüreğindeki acı dinmedi. Bu süreçte ilk gün olduğu gibi her zaman Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin ve kıymetli ailelerinin yanında olacağız. Mahkemenin en ağır cezayı vereceğinden şüphemiz yoktur. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve Şampiyon Meleklerinizin ailelerine sabırlar dilerim ”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.