banner32
banner33
banner31

50 Bin Kişi Sigortalardan Yok Oldu

21 Mart 2023 Salı 10:27
50 Bin Kişi Sigortalardan Yok Oldu

KTEZO Örgütlenmelerden ve Birliklerden Sorumlu Başkanı Mahmut Kamber,  ülkeden nitelikli iş gücünün pandemi ile birlikte büyük oranda geri döndüğünü söyledi.
Kanal T’de katıldığı Gazete programında Mahmut Doğan’ın sorularını yanıtlayan Kamber, pandemi döneminde sosyal devletin gerekliliği yerine getirilmedi. O dönemde çalışan işçilerin büyük kısmı geri döndü. Şimdi bir çok sektöre baktığımız zaman artık daha çok Afrika’dan gelen öğrencileri görüyoruz. Bunlar nitelikli değil ancak iş gücü. Bu şekilde niteliğe dayanan işlerinde kalite ve standartları değişiyor. İyi maaşlar verilmesine rağmen, demirci, tornacı, dülger ve bunun gibi meslek dallarında yetişmiş eleman bulamıyoruz. Çünkü Türkiye’ye göç edenler geri gelmiyor. Nedeni de orada maaşların düşük olmasına rağmen insanların alım gücü ile bunu dengelemesi” şeklinde konuştu.
50 BİN KİŞİ SİGORTALARDAN YOK OLDU
Kuzey Kıbrıs’ta hayatın çok pahalı olduğunu vurgulayan Kamber, “ülkemizde bir asgari ücret ile geçinmek mümkün değildir. Hiç kimse keyfinden kendi ülkesini terk edip başka ülkeye çalışmaya gitmez. Yeni bir yaşam yeni bir umut için gider bu da sonsuza dek olmaz. 50 BİN kişi sigortalardan yok oldu. Gelip burada çalışan insanların çoğu ehliyetli, sigortalı insanlardı. Ancak pandemi döneminde çocuklarına süt alamayan insanlar burada yalnız kaldıklarını gördüler ve gittiler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.