banner32
banner33
banner31

“10 'larca Büyük Dava İle Karşı Karşıya Kalırlar”

17 Aralık 2023 Pazar 11:42
“10 'larca Büyük Dava İle Karşı Karşıya Kalırlar”

Ticaret Odası Asbaşkanı ve MÜSİAD KKTC Başkanı Ramazan Gündoğdu, Gazimağusa Limanı’nda çok sayıda  firma bulunduğunu ve uzun süreli sözleşmelere sahip olduklarını ve bunların özelleştirme kapsamında bulundukları yerleri aldıklarını söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Gündoğdu, vinç hizmetleri kısmının'da özelleşmiş olduğunu belirtti.

Serbest bölgede ve ticari limanın bir bölümünde 20 yıl ve üstü kirada olan pek çok yer işyerinin hizmet vermekte olduğunu ifade eden Gündoğdu, özelleştirilmesi gereken bölgeyi de şu sözlerle açıkladı;

Ciddi yatırımcılar çıkması halinde,  Mağusa Limanı’nın serbest bölgeyle ticari liman arasındaki güvenlik kontrol mekanizmasının olduğu yerin altını liman olarak özelleştirmek gerekir. Bunun gerçekleştirilmemesi durumunda, onlarca belki 100'e yakın davayla karşı karşıya kalınır. Bu olmazsa limanın özelleşmesi hiçbir şekilde olamaz.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Asbaşkanı ve MÜSİAD KKTC Başkanı Ramazan Gündoğdu, Gazimağusa Serbest Bölge ile Ticari liman'ın aynı anda özelleşmesinin , aynı proje içinde kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Gündoğdu, içiçe girmiş olan Serbest Bölge ile Ticari Limanda uzun süreli kira sözleşmesi olan firmaların yasal hakları olduğunu dolayısıyla kantar yakınındaki güvenlik çizgisinden Ticari Liman ile Serbest Bölgeyi ayırarak ayrı özelleştirmek gerektiğini kaydetti.  

Gündoğdu Serbest bölgenin çok daha büyük bir alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve ayrı bir şekilde özelleştirmenin yapılmasının elzem olduğunu ifade etti.,  
Ticaret Odası Asbaşkanı ve MÜSİAD KKTC Başkanı Ramazan Gündoğdu, “son dönemde Mağusa Limanı’nın artan trafiğinin de etkisiyle direk ve dolaylı gelirlerle tahminen 20 milyon Euro ya yakın bir gelir elde etmekte olduğunu ve  bu gelirin bazılarının iştahını kabarttığına'da vurgu yaptı. 

Gündoğdu, Limanlarin en büyük müşterisinin halkın kendisi olduğuna işaret ederek, “ticaret yapanlar ithal ediyor, halk da onu satın alıyor bir de bu tarafı var bu işin, müşterisinin bu tarafta olduğu bir durumda limana'da karışma hakkı yok mu ? Var” dedi.

Gündoğdu, “ister yerli bir konsorsiyum gelsin ister yabancı konsorsiyumlar gelsin bir  bölümü liman paydaşlarına hisse olarak açık olmalı bir bölümü de halka açık olmalı” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.