banner32
banner33
banner31

Ya Kur Ya Faiz Ya Da İkisi Birden Artacak

23 Mayıs 2023 Salı 08:09
Ya Kur Ya Faiz Ya Da İkisi Birden Artacak

Albank Genel Müdürü Dr. Ahmet Karavelioğlu, Türkiye’de seçim sonrası ekonomik krizin büyüyeceğini, netice olarak da ya kurun ya da faizin veya her ikisinin birden artacağını söyledi.
Kanal T’de katıldığı programda Türkiye ekonomisini değerlendiren Albank Genel Müdürü Dr. Ahmet Karavelioğlu, şöyle dedi; “Ekonomide imkansız üçleme veya üçlü açmaz diye bir teori var; yani üç şeyi, faiz, kur ve sermaye hareketlerinin serbestliği, üçünü aynı anda kontrol edemiyorsunuz” dedi. Serbest piyasa, kur ve faiz denklemine dikkat çeken Karavelioğlu Türkiye Merkez Bankası hem kuru hem faizi aynı anda kontrol altında tutmaya çalışıyor bunu yapmaya çalışırken rezervlerde inanılmaz bir erime görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Karavelioğlu açıklamalarına şöyle devam etti;
9 milyar dolar civarında (altın ve döviz) bir satış var geçen hafta. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervleri eksi 75.5 milyar dolara düştü. Döviz mevduatları Kur Korumalı Mevduat da dahil edilirse %62’lere çıktı."
"MEVCUT POLİTİKA DEVAM EDECEKSE GİDİŞAT YÜKSEK ENFLASYONDUR"
" Seçimden sonra mevcut sıkıntılı sürecin daha da büyüceği görülüyor. Ekonomi de bize bu sinyali veriyor ki neredeyse bütün ekonomistler de bunu böyle okuyor. Serbest piyasadan vazgeçilmeyeceğine göre ya kurda ya faizde ya da ikisinde birden bir çıkış görürüz. Mevcut politika devam edecekse gidişat yüksek enflasyondur. Yüksek enflasyon da hayatın pahalılaşması ve sabit düşük gelirli kesimin alım gücünün düşmesi demektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.