banner32
banner33
banner31

Asgari Ücrette Bekleyiş Sürüyor

25 Mayıs 2023 Perşembe 11:38
Asgari Ücrette Bekleyiş Sürüyor

Türk Lirası’nın döviz karşısındaki değer kaybı, hayatı günden güne daha pahalı hale getirmeye devam ederken geçim sıkıntısı çeken ve ayın sonunu getiremeyen özel sektör çalışanları asgari ücrete zam yapılacağı günü iple çekiyor.

Çalışma Bakanı Taçoy, Nisan ayında yaptığı açıklamada asgari ücretin Mayıs ayı içerisinde yeniden değerlendirileceğini söylemiş ve yeni asgari ücretin brüt 14 bin 800 TL olabileceği açıklamasını yapmıştı. Ancak Mayıs ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen asgari ücret konusunda herhangi bir adım atılmadı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafını temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Taçoy’un önerdiği 14.800 TL’lik brüt asgari ücretin yeterli olmadığını vurguladı. Serdaroğlu, “ Bu rakamın yeterli olmasını bırakın bunu konuşmak bile asgari ücretlilere karşı yapılan çok büyük bir ayıptır” ifadelerini kullandı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.