banner32
banner33
banner31

Kıbrıs İlim Üniversitesi “UN Academic Impact” Üyesi Oldu

07 Mart 2022 Pazartesi 16:39
Kıbrıs İlim Üniversitesi “UN Academic Impact” Üyesi Oldu

Kıbrıs İlim Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Küresel İletişim Departmanı'nın Sosyal Yardım Birimi'nin bir girişimi olan Birleşmiş Milletler Akademik Etki (UNAI) üyesi olan 145'ten fazla ülkede 1400'den fazla kurumdan oluşan geniş bir ağa katıldı.

KIÜ’nün uluslararası öğrenci çalışmalarını yürüten Uluslararası Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Günay tarafından yapılan başvuru kısa sürede sonuçlanarak Kıbrıs İlim Üniversitesi dünyanın önde gelen üniversitelerinin de yer aldığı "UN Academic Impact" girişimi üyeliğine kabul edildi.

Bu girişimin üyesi olan her kurumun, her yıl girişimin belirlediği ilkelerden en az birini destekleyen bir aktiviteyi gerçekleştirmesi gerekmektedir. Örgüt'ün amaç ve görevlerinin gerçekleştirilmesine destek ve katkıda bulunmak için yüksek öğrenim kurumlarını Birleşmiş Milletler ile uyumlu hale getirmektedir.

Belirlenmiş olan ilkeler arasında, yoksulluk sorununa eğitimle çözüm getirmek, dünya genelinde yükseköğrenim sistemlerinin kapasitesini geliştirmek, cinsiyet, ırk, din ve etnik köken ayrımı olmaksızın herkese eğitim fırsatı sunmak gibi hedefler yer almaktadır.

Kıbrıs İlim Üniversitesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.